منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 7 نفر
بازدید امروز: 264 نفر
بازدید دیروز: 444 نفر
تعداد کل بازدید: 906625 نفر

مشاهده شماره خبر1103

عنواندلخوری نظام‌پزشکی از انتشار لیستی به نام پزشکان زیرمیزی‌بگیر
متن

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی ضمن انتقاد به انتشار اسامی 14 پزشک به عنوان زیرمیزی بگیر، گفت: این موضوع با دیدگاهی اصلاحی در حال انجام بود و قرار بر رسانه‌ای شدن موضوع نبود.

به گزارش داروغذا، دکتر محمد جهانگیری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در واکنش به انتشار اسامی 14 پزشک به عنوان زیرمیزی‌بگیر از سوی برخی رسانه‌ها و سایت‌ها، گفت: این موضوع در حال پیگیری بود و قرار نبود چنین اتفاقی بیفتد. به نظر ما انتشار این اسامی در رسانه‌ها به هیچ وجه کار درستی نبود؛ چرا که بسیاری از مفسدین اقتصادی در کشور وجود دارند و چه بسا افراد خاصی هم بوده‌اند، اما هیچ گاه چنین اقدامی در مورد آنها اعمال نشده است.

وی افزود: سازمان نظام پزشکی به هیچ وجه با چنین اعمالی و اینکه اسامی افراد را رسانه‌ای کنند، موافق نیست. در این مورد اخیر هم باید گفت که عده‌ای مطرح شده بودند و سازمان هم در حال بررسی موضوع بود، با آنها صحبت می‌کنیم تا مشخص شود مشکل کجا بوده و چه اتفاقی در سیستم افتاده است. این امر فرایندی بود که در حال پیگیری بود، حال این که 14 نفر بودند یا کمتر و بیشتر؛ بحثی کلی است. از طرف دیگر دیدگاه کلی و سیاست‌های کلان کشور این نیست که اعتماد به جامعه فرهیخته پزشکی کشور خدشه‌دار شود.

جهانگیری در این باره افزود: در این زمینه دیدگاه سازمان نظام پزشکی، روش پالایش داخل سازمانی و در راستای اهداف قانونی و همچنین حمایت از مردم و جامعه پزشکی است. این موضوع اخیر با دیدگاه اصلاحی در حال انجام بود و ما با این افراد صحبت‌هایی کرده بودیم، بسیاری از آنها نیز متعهد بودند که اگر اتفاقی هم قبلا افتاده، دیگر انجام نخواهد شد. در مجموع چنین شیوه برخوردی با جامعه پزشکی به هیچ وجه مناسب نیست.


وی ادامه داد: سازمان در جامعه پزشکی به دنبال شیوه‌های انتظامی نیست بلکه شیوه‌های اصلاحی و افزایش بهره‌وری و عملکرد جامعه پزشکی را دنبال می‌کند. ما ارتقای اعتماد مردم به جامعه پزشکی را دنبال می‌کنیم. از طرفی هم اگر عده بسیار قلیلی اقداماتی برخلاف عرف انجام دهند، جامعه پزشکی و دستگاه‌های نظارتی به صورتی صحیح و خارج از هیجانات و تنش‌های اجتماعی به آن رسیدگی می‌کند. نظر همه بزرگان و بویژه مقام معظم رهبری نیز آن است که جایگاه رفیع جامعه پزشکی حفظ شود؛ چرا که پزشکان خدمات بسیار شایسته و بزرگی انجام داده‌اند.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی ایثارگری‌های جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس را یادآور شد و افزود: جامعه پزشکی در زمان جنگ، بحران‌های اقتصادی و حتی اکنون علیرغم افزایش افسارگسیخته تورم و محدودیت‌های خاص خود، بهترین خدمات را ارایه داده‌اند. این همه ایثارگری نباید تحت‌الشعاع اقدامات عده‌ای قلیل، قرار گیرد.

وی با بیان این که رسانه‌ای کردن چنین اقداماتی به جامعه، مردم و اعتماد مردم به جامعه پزشکی آسیب می‌زند، افزود: اگر هم وزارت بهداشت لیستی را اعلام کرده به صورت محرمانه بوده است؛ چرا که وزارت بهداشت نیز دستگاهی نظارتی است و صرفا اقدامات خود را اعلام کرده اما اعلام عمومی آن از نظر ما مورد قبول نیست چه بسا اصلا قرار هم بر اعلام عمومی نبود. چنین اقدامی بویژه برای جامعه پزشکی خارج از عرف نظارتی و عملکردی است.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی به کارگروه‌های تشکیل شده با حضور انجمن‌های علمی – تخصصی اشاره کرد و گفت: با حضور انجمن‌های علمی – تخصصی، کارگروه‌های خوبی را در سازمان نظام پزشکی تشکیل داده‌ایم و در این زمینه یکی از اهداف ما بحث‌های نظارتی است. اکنون مباحث مربوط به ارتقای کیفیت خدمات و اصلاح فرایندها، شناسایی پزشکان فعال و مباحثی از این قبیل را پیگیریم. در کنار آن موارد تخلف احتمالی را نیز شناسایی کرده و جهت اصلاح آن از ابزار قانونی موجود در وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی استفاده می‌کنیم. مواردی از تخلف وجود داشته که آن‌ها را فرا خوانده‌ایم، صحبت‌ کرده‌ایم و اصلاح شده است. البته مواردی هم بوده که در بحث‌های انتظامی، برخورد‌های لازم صورت گرفته اما قرار نیست که این موارد رسانه‌ای شده یا تنشی به جامعه وارد شود؛ چرا که در هر صنفی برخوردهایی با افرادی خاص صورت می‌گیرد.

وی مجددا خدمات جامعه پزشکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: خدمات جامعه پزشکی سرآمد تمام خدمات در جامعه است؛ از تحقیقات پزشکی گرفته تا ثبت اختراعات، تولید، افزایش شاخص‌های سلامتی و ... بر این اساس جامعه پزشکی از لحاظ عملکردی بسیار سرامد است و این شایسته نیست که با آن بی‌مهری‌ شود.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی سازمان نظام پزشکی در پایان گفت: از رسانه‌ای شدن این موضوع نگران و دلخور شدیم. به عنوان معاون سازمان نظام پزشکی اعلام می‌کنم که این کار شایسته‌ای نبود و انشالله که بتوانیم آن را اصلاح کنیم. اقدامات بسیار ارزشمندی توسط پزشکان در بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و مطب‌ها صورت می‌گیرد و موارد تخلف احتمالی هم اصلاح خواهد شد. در همه جای دنیا نیز چنین اتفاقاتی صورت می‌گیرد اما این نامهربانی‌ها با جامعه پزشکی در کشور ما گاهی منحصر به فرد می‌شود.


لازم به ذکر است خبر قبلی در خصوص انتشار لیست  ذیل آمده است :

لیست پزشکان دانه‌درشت زیرمیزی بگیر شامل نام ۱۴ پزشک اسم و رسم‌دار حوزه درمان منتشر شد.

به گزارش داروغذا به نقل از خبرگزاری تسنیم، پدیده شوم زیرمیزی سالهاست که مردم و علی الخصوص بیماران را رنج می‌دهد و مسئولان حوزه سلامت نیز با تأیید این مشکلات، راه‌حل برون‌رفت از آن را عادلانه کردن تعرفه‌ها و تقویت نظارت‌ها عنوان می‌کنند، این در حالی است که چند وقتی است موضوع درآمدهای میلیاردی برخی پزشکان نیز مطرح شده است به‌طوری که ایرج ندیمی نماینده مردم شهرستان‌های لاهیجان و سیاهکل در مجلس با انتقاد از وجود گروه 3 هزار نفری مالیات‌گریز در کشور به تسنیم عنوان کرده است که در این گروه 300 پزشک وجود دارد که هرکدام از آنها ماهیانه یک میلیارد تومان درآمد دارند که بخشی از این درآمدها دریافت زیرمیزی است.

وی با انتقاد از وجود گروه 3 هزار نفری مالیات‌گریز در کشور اظهار داشت: در این گروه 300 پزشک وجود دارد که هرکدام از آنها ماهیانه 10 میلیارد ریال درآمد دارند که بخشی از آن پول‌های زیرمیزی است و این گروه از پزشکان در بیمارستان‌های خصوصی و همچنین با انجام عمل‌های جراحی متعدد به چنین درآمدهایی دست پیدا می‌کنند.

انتقاد وزیر بهداشت از پدیده زیرمیزی پزشکان

سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، ضمن انتقاد از پدیده زیرمیزی عنوان کرده است که رفتار نامناسب یک عده قلیلی از جامعه پزشکی باعث شده است که به کل جامعه پزشکی نگاه مثبتی وجود نداشته باشند، پدیده زیرمیزی با توجه به محرومیت‌هایی که در جامعه وجود دارد، ظلم مضاعف به مردم است.


وزیر بهداشت که در بیستمین مجمع سالیانه انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران سخن می‌گفت، از اعضای این تشکل جامعه پزشکی درخواست کرد با تعامل خوب و مناسب با سازمان نظام پزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت و ارائه راه‌حل‌های اساسی و نه راه‌حل‌های مقطعی در حل این مشکل کمک کند.

قطع فعالیت پزشکان میلیاردی

محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور نیز به خبرنگار تسنیم می‌گوید: وقتی یک پزشک برای کسب درآمد ولع سیری‌ناپذیر داشته باشد، نشان از آن است که آن پزشک به کار علمی و آموزشی نمی‌پردازد، بنابراین براساس معیارهای دنیا اجازه فعالیت این پزشکان متوقف می‌شود.

درآمدهای میلیاردی در حوزه سلامت

در این راستا مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و وزیر اسبق بهداشت نیز پیش از این در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرده بود که در سیستم سلامت یک عده بالای یک میلیارد تومان درآمد دارند.

بر این اساس مشکل دریافت‌های غیرمتعارف (زیرمیزی پزشکی) آن‌قدر وضعیتی وخیم پیدا کرد که دبیرخانه «زیرمیزی» راه‌اندازی شد، به‌طوری که سیدسجاد رضوی مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت در گفت‌وگو با تسنیم، از تشکیل کارگروه و دبیرخانه دریافت‌های غیرمتعارف پزشکی (زیرمیزی) خبر داده بود و عنوان کرد: مالیات‌های پزشکی عادلانه نیست و پزشکانی که زیرمیزی می‌گیرند اصلاً مالیات نمی‌دهند. بر این اساس باید سازمان نظام پزشکی ورود کند.

البته در این راستا نظرات متفاوت دیگری هم وجود دارد از جمله اینکه علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در حاشیه تشریح عملکرد 100روزه سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درباره چگونگی وجود 300 پزشک که ماهانه یک میلیارد تومان درآمد دارند و مالیات نمی‌دهند و درصدی از این درآمدهای خود را از طریق زیرمیزی کسب می‌کنند، اظهار داشت: بنده با توجه به اینکه  از سال‌های دور در زمینه قوانین مالیاتی در حرف پزشکی اطلاعات دارم بنابراین به هیچ وجه این آمار را قبول ندارم.

درآمد میلیاردی 300 پزشک در قبال 230 هزار عضو گروه پزشکی رقمی نیست

محمد جهانگیری معاون برنامه‌ریزی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور نیز در راستای پیگیری‌های خبرگزاری تسنیم با اشاره به اینکه یک فرار مالیاتی برخی صنوف به‌اندازه کل درآمد جامعه پزشکی است، عنوان کرده است: درآمد یک میلیارد تومانی 300 پزشک در هر ماه، در قبال 230 هزار عضو گروه پزشکی رقمی نیست.

یک کاسه ماست به‌عنوان حق ویزیت بیماران

این در حالی است ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران از دریافت حق ویزیت خاطره‌های جالبی دارد، وی با افتخار به تسنیم اعلام کرد: در گذشته‌ها فقط یک کاسه ماست و 2 تخم‌مرغ حق ویزیت بیماران بود که این حق ویزیت از ویزیت‌های امروزی بسیار ارزشمندتر بود.

ارائه لیست و اطلاعات مافیای دارویی

در این زمینه حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم، در حاشیه مراسم روز جهانی غذا درباره چگونگی نظارت مجلس بر مافیای غذا و دارو در کشور عنوان کرده بود: مجلس قوه اجرایی نیست ولی اطلاعاتی در این زمینه به‌خصوص لیست مافیاهای دارویی توسط سازمان بازرسی کل کشور در حال تهیه است و چند هفته دیگر طی جلسه‌ای که مسئولان این سازمان را به مجلس دعوت خواهیم کرد این اطلاعات را از آنها خواهیم گرفت.

بر این اساس حتی اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره موضوع زیرمیزی گرفتن برخی پزشکان با هاشمی جلسه‌ای در دفتر وی در وزارت بهداشت برگزار کردند.

به هر حال داشتن لیست سیاه پزشکان صاحب‌نام از سوی مسئولان وزارت بهداشت و ممانعت از معرفی آنها سؤال‌های زیادی را در ذهن مردم به جا می‌گذارد که به‌راستی دلیل ممانعت از معرفی نام این افراد چیست؟ در همین راستا خانه ملت، نام 14 پزشک اسم و رسم‌دار در حوزه درمان را به‌عنوان لیست پزشکان زیرمیزی بگیر منتشر کرده است.

 


نام پزشک     تخصص
م.ع. ــ ی.ن.     جراح قلب
ب. ــ س. م.     اورتوپد جراح ستون فقرات
م. ــ ن.     اورتوپد
ع.ر. ــ ک. م.     جراح عروق
ع.ر. ــ ش. ر.     جراح مغز و اعصاب
م.ح. ــ م.     جراح قلب
ف. ــ ف.     جراح پلاستیک
م. ــ ن.     گوش و حلق و بینی (ENT)
م.ر. ــ م.     گوش و حلق و بینی (ENT)
م.م. ــ ا.آ.     جراح زنان
غ.ر. ــ و.ک.     جراح عمومی
ن. ــ ن.ه.     زنان و زایمان
ع. ــ م.م.     جراح عمومی
ج. ــ د.     اورتوپد

در ادامه انتشار لیست پزشکان زیرمیزی بگیر توسط خانه ملت، محمدحسین قربانی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان با تأکید بر اینکه به‌طور حتم برخورد با این تعداد محدود پزشکان که از بیمار مبلغی را به‌عنوان زیرمیزی دریافت می‌کنند امری ضروری است، می‌گوید: بدون تعارف باید بگوییم که این افراد با فرهنگ ایثار و گذشت جامعه پزشکی مخالف هستند.

شریک بودن رؤسای برخی از بیمارستان‌ها در زیرمیزی پزشکان

عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه در مجلس و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر این باور است که این افراد جامعه پزشکی را مورد خطر قرار می‌دهند و می‌افزاید: اغلب رؤسای بیمارستان‌های خصوصی و دولتی افراد شریف و متعهد هستند اما سکوت در برابر دریافت‌های زیرمیزی و خارج از ضوابط از بیماران از سوی برخی پزشکان را می‌توان این‌گونه تعبیر کرد که شاید در کاسه فساد دست‌های آلوده زیادی است، بدان معنا که ممکن است برخی از این رؤسا سهمی در دریافت زیرمیزی پزشکان داشته باشند.

منافع شخصی برخی از افراد مانع از برخورد با پزشکان متخلف

سیامک مره‌صدق از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با بیان اینکه امروزه برخی از پزشکان با سوء استفاده از نام و موقعیت خود تا حد زیادی قانون‌شکنی و اقدام به انجام و گسترش پدیده شوم زیرمیزی می‌کنند، به لیستی از پزشکان زیرمیزی‌بگیر اشاره می‌کند و می‌گوید:‌ باید با این افراد برخورد صریح و جدی صورت گیرد چرا که متأسفانه انجام چنین کاری از سوی این افراد باعث شده پزشکان دیگری نیز دست به چنین کار ناپسندی بزنند.

‌وی با تأکید بر اینکه  باید مراجع قضایی برخورد با این پزشکان متخلف را از دانه درشت‌ها و افرادی  که در صدر این اقدام ناپسند قرار دارند شروع کنند، ادامه می‌دهد: البته به نظر می‌رسد برخی مقاومت‌ها برای برخورد با اینها وجود دارد به‌گونه‌ای که منافع شخصی عده‌ای در این راستا دخیل بوده مانع از برخورد جدی با این افراد می‌شود.

برخی پزشکان به‌صورت علنی بیمار را وادار به پرداخت زیرمیزی می‌کنند

حسن تأمینی‌لیچائی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید دارد که پدیده شوم زیرمیزی علاوه بر ضربه زدن به اعتبار جامعه پزشکی، بسیاری از بیماران را با مشکل تأمین هزینه‌های درمان روبه‌رو کرده است. متأسفانه این پدیده زشت به‌گونه‌ای علنی شده که این گروه از پزشکان بدون هیچ ترسی با ارائه شماره حساب خواهان واریز مبالغ کلان از سوی بیماران هستند.

این نماینده مردم در مجلس نهم، از رواج بیش از پیش پدیده زیرمیزی بین برخی پزشکان انتقاد کرده می‌افزاید: اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بارها با مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دوره‌های گذشته و فعلی در خصوص جلوگیری از پدیده شوم زیرمیزی جلساتی را برگزار کردند اما متأسفانه همچنان این مبالغ از بیماران اخذ می‌شود.

تاریخ درج1392:11:07
کلمات کلیدیانتشار لیست
بازدید978
گروهاخبار عمومي