به گزارش قدس آنلاین دکتر سید ابوالحسن امامی در گفتوگو با ایسنا، به ارائه توضیحاتی پیرامون ماده بوتاکس پرداخت و درباره عوارض ناشی از مصرف مواد تزریقی غیراستاندارد اظهار کرد: بوتاکس نام سمی به نام بوتولونیوم است که از یک باکتری ترشح میشود. در گذشته این باکتری در قوطیهای کنسرو رایج بود.
وی افزود: اگر مواد غذایی کنسروی فاسد میشد، فرد استفاده کننده قطعا جان خود را از دست میداد و علت آن از کار افتادن و فلج عضلات بود. به عنوان مثال این سم با فلج عضلات قفسه سینه تنفس را مختل میکرد.
رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران با اشاره به اینکه پس از انجام تحقیقات و مطالعات مقدار این سم به قدری کاهش یافت که دیگر برای انسان خطرآفرین نباشد، اظهار کرد: اولین کارخانه ای که این ماده تزریقی را ساخته "بوتاکس" نام داشته و در نتیجه این مواد به همین نام مشهور شدهاند، اما نامهای تجاری دیگری هم دارند.
امامی ادامه داد: متاسفانه کشور چین بوتاکسهایی تولید میکند که غیراستاندارد هستند و ما نمیتوانیم به آنها اعتماد کنیم.
وی با بیان اینکه میزان ماندگاری حالت چهره پس از تزریق بوتاکس بین چهار تا شش ماه است و به ندرت ممکن است ماندگاری بوتاکس در بدن فردی کمتر از چهار ماه و بیشتر از شش ماه باشد، اظهار کرد: کشورهای مختلفی از هندوستان و ترکیه گرفته تا فرانسه و امریکا اقدام به تولید ماده بوتاکس میکنند، اما متاسفانه بوتاکسهای چینی استاندارد نیستند و بعید میدانم وزارت بهداشت مجوز صادر کرده باشد که بوتاکسهای چینی از مبادی رسمی وارد کشور شده باشند.
رییس انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران افزود: بوتاکسهای چینی معمولا برچسب وزارت بهداشت را ندارند. در خوش بینانهترین نگاه، عارضه این مواد این است که واحدهای استاندارد در آنها لحاظ نشده و اثربخشی لازم حاصل نمیشود.
امامی به مردم توصیه کرد به مراکز علمی و معتبر مراجعه کرده و از تزریق بوتاکس و سایر اعمال زیبایی در موسسات زیبایی، آرایشگاهها و مطبهای غیرحرفهای اجتناب کنند.