منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 5 نفر
بازدید امروز: 425 نفر
بازدید دیروز: 298 نفر
تعداد کل بازدید: 904861 نفر

مشاهده شماره خبر1364

عنوانرییس سازمان غذا و دارو در اجلاس رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی: پرداختی هزینه های دارویی توسط دولت برای نخستین بار از پرداختی مردم پیشی گرفت/ ترخیص 1000 محموله دارویی در سه ماه اخیر به ضمانت وزارت بهداشت
متن

رییس سازمان غذا و دارو در اجلاس رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: برای نخستین بار پرداخت هزینه های دارویی توسط دولت و بیمه ها از پرداختی مردم بیشتر شد.

به گزارش خبرنگار وب دا؛ دکتر دیناروند با بیان این مطلب در هفتاد و ششمین اجلاس رؤسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: طی سال های گذشته تا سال 91 شاهد سیر صعودی پرداخت از جیب مردم برای تامین هزینه های دارو بوده ایم ولی با تمهیداتی که در دولت جدید اندیشیده شد برای نخستین بار در کشور رقم پرداختی برای هزینه های دارویی توسط دولت 55 درصد شده و پرداخت از جیب مردم به 45 درصد رسید.

وی افزود: هزینه تمام شده دارو ناشی از تغییر ناگهانی نرخ ارز، ناتوانی بیمه ها در پوشش دارویی، کمبود شدید دارو و عدم شفافیت در زنجیره تامین دارو بود.

دکتر دیناروند گفت: طی تفاهمنامه ای که با آغاز به کار دولت جدید بین وزارت بهداشت و بیمه ها منعقد شد 1200 میلیارد تومان از سوی وزارت بهداشت برای  بیمه ها جهت پوشش دارویی در نظر گرفته شد که تاکنون دو سوم آن پرداخت شده است.

رییس سازمان غذا و دارو بیان داشت: خوشبختانه بیمه ها هم اکنون تمام قیمت ها را پذیرفته و 200 قلم داروی جدید را نیز به فهرست پوشش بیمه ای شان افزوده اند.

وی افزود: پوشش بیمه ای برخی از داروها از  70 درصد به 90 درصد رسیده است و مبلغ هزار میلیارد تومان یارانه برای کنترل تلاطم بازار دارویی و پوشش این داروها که عمدتاً داروی بیماران خاص هستند، پرداخت شده است.

 

تمهیدات تامین دارو برای ماه های اول سال آینده

 وی ادامه داد: بر اساس تاکید وزیر بهداشت تمهیداتی در نظر گرفته ایم که بحث پوشش دارو در چند ماه اول سال آینده مشکلی نداشته و وابسته به بودجه سال 93 باشد.

دیناروند خاطر نشان کرد: از سه ماه پیش قیمت ارزی و ریالی داروهای وارداتی تثبیت شده است و  حتی شاهد کاهش قیمت برخی از داروهای وارداتی بوده ایم.

وی به همکاری بسیار خوب گمرک و بانک مرکزی در جریان ترخیص داروها اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار با هماهنگی این دستگاه ها و تاکید دولت بیش از 1000 محموله دارویی به ضمانت وزارت بهداشت طی سه ماه اخیر ترخیص شده است.

وی توافقنامه ژنو را در صورت تحقق مواد آن نقطه عطفی برای ساماندهی وضعیت ارز دارویی دانست و گفت: انشاالله با اجرای این توافقنامه 7 درصد از هزینه های مازادی که برای انتقال ارز بین کشور با سایر کشورها صرف می شود کاسته می شود.

 

ورود واکسن پنتاوالان به بازار سلامت

 رییس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: برای نخستین بار سال آینده واکسن پنتاوالان وارد حوزه سلامت و بازار می شود.

وی افزود: شفاف سازی زنجیره تامین و تجویز دارو در سال آینده با ایجاد سامانه جامع مدیریت دارو و نسخه نویسی الکترونیکی بخشی از اقدامات سازمان غذا و دارو برای سال آینده خواهدبود.

دکتر دیناروند گفت: این طرح ها در نیمه دوم سال آینده پایلوت و تا سال 94 به صورت کشوری اجرایی می شوند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت غذا، مواد آرایشی و بهداشتی اشاره کرد و گفت: 12 هزار واحد تولیدی مواد غذایی در کشور داریم، 1400 واحد آرایشی و بهداشتی و 1000 منبع وارداتی.

وی افزود: تعداد محصولات این عرصه 45 هزار محصول است که آرایشی و بهداشتی 8 هزار قلم، وارداتی 25 هزار قلم هستند و بیش از 15 هزار قلم هم ثبت شده داریم که نظارت بر این عرصه با توجه به کمبود نیروی سازمان غذا ودارو بسیار مشکل است.

دیناروند بیان داشت: آلودگی های غذایی، قاچاق، نظارت بر سوپر مارکت ها، کنترل مبادی غیررسمی ورود کالا، جلوگیری از تقلب در تولید، کنترل مصرف چربی ها، افزودنی ها، روغن ها، نمک و شکر مواردی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی کاهش کارهای موازی و فرهنگسازی برای مصرف سبد غذایی بومی مطلوب را مورد اشاره قرار داد و گفت: گزارش ایمنی غذا برای نخستین بار منتشر می شود تا همه دستگاه ها تکالیف خود در این خصوص را بدانند.

وی به چالش قاچاق ملزومات پزشکی اشاره کرد و افزود: ایجاد نظام قیمت گذاری متمرکز و کارآمد تجهیزات پزشکی ضروری است.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: متاسفانه گاهی شاهدیم یک کالای تجهیزات پزشکی در بازار یک قیمت دارد ولی تا به بیمارستان برسد قیمت اش چند برابر می شود که باید برای ساماندهی این وضعیت اقدام کرد

تاریخ درج1392:12:04
کلمات کلیدیترخیص
بازدید759
گروهاخبار داروئي