منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 3 نفر
بازدید امروز: 408 نفر
بازدید دیروز: 505 نفر
تعداد کل بازدید: 905349 نفر

مشاهده شماره خبر1410

عنوانجزئیات طرح پزشکان دانشمند برای ماندگاری نخبگان
متن

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به برنامه  های ویژه وزارت بهداشت برای نگه داشتن نخبگان در کشور گفت: برنامه تربیت "پزشکان دانشمند" با توافق با بنیاد ملی نخبگان در حال نهایی شدن است و ساز و کار شناسایی افراد از سال آینده اجرایی می شود.
به گزارش وب دا؛ دکتر رضا ملک زاده در نشست معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با اعلام این مطلب افزود: ما باید برنامه ای داشته باشیم که نخبگان را در دانشگاه های خودمان ماندگار کنیم.
وی اظهار داشت: با وجود برنامه های حمایتی که وجود دارد برنامه مشخصی برای نگهداشت آنها که بتواند از آنها حمایت و جذب کند کمتر داشته ایم. ما در وزارت بهداشت برنامه ای با عنوان پزشکان دانشمند را به بنیاد ملی نخبگان پیشنهاد کرده ایم که موافقت آنها را نیز کسب کرده ایم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: بر اساس این برنامه می خواهیم در هر سال افرادی که برجسته ترین ها هستند با معیارهای مختلف از جمله رتبه کنکور، فعالیت های تحقیقاتی در دانشگاه انتخاب کنیم و از دوران دانشجویی آنها را کمک کنیم که علاوه بر مدرک پزشکی عمومی بتوانند در حوزه تحقیقات نیز کار کنند. این افراد فقط طبابت نمی کنند و به تحقیقات هم علاقمند می شوند و اینها هستند که می توانند در آینده رهبری برنامه های پژوهشی را برعهده گیرند.
دکتر ملک زاده کفت: این برنامه آغاز شده است و اعتبار زیادی نمی خواهد و برنامه اصلی این است که هر سال تعداد محدودی از این طریق شناسایی شوند. ساز و کار شناسایی آن تدوین و بودجه اش هم تامین شده است و امیدواریم از ابتدای سال آینده بتوانیم این افراد را جذب کنیم.  واقعیت این است که زیر ساخت کافی نداریم و هنوز یک آزمایشگاه بسیار پیشرفته علمی نداریم و مجبوریم برای آزمایش پیشرفته از دانشمندان ایرانی خارج از کشور بهره بگیریم و نتوانسته‌ایم حمایت نهادینه از نخبگان داشته باشیم.
بیشترین میزان کپی های علمی به چین مربوط می شود
دکتر ملک زاده همچنین با اشاره به کپی برداری از مقالات و علت رد شدن 30 درصد مقالات ارائه شده به یک مجله تخصصی گفت: انگیزه‌هایی همچون مباحث مالی، شهرت و غیره باعث می‌شود که اتفاقاتی اینچنین در دنیا رخ دهد، البته این آمارها تنها مربوط به ایران نیست بلکه بیشترین میزان کپی برداری مربوط به چین است و حتی در بهترین مجلات آمریکا نیز محققانی این اقدام را انجام داده‌اند.
دکتر ملک زاده در ادامه گردهمایی معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاههای علوم پزشکی با اشاره به تازه ترین تحقیقات در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی تولید اقلام پرمصرف را به شرکت های دانش بنیان واگذار کرده ایم که در مرحله انجام است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به بودجه سال 93 در حوزه تحقیقات گفت: بودجه تحقیقات در کل کشور نیم درصد بودجه کل کشور است. البته قرار بوده است که این میزان 2.5 تا 3 درصد بودجه کشور باشد که محقق نشده است. از این میزان حدود 10 درصد مربوط به وزارت بهداشت است.
وی درباره شرکت های دانش بنیان گفت: مفهوم شرکتهای دانش‌بنیان برای دانشگاه‌های ما مفاهیم جدیدی است، روند تشکیل این شرکتها پروسه‌ای است که باید مورد پیگیری قرار گیرد در این راستا شاید تاکنون ما انتظار داشتیم که 200 شرکت دانش بنیان در سطح کشور داشته باشیم اما در حال حاضر تعداد کل شرکتهای ثبت شده تنها 50 شرکت است که نشان می‌دهد در ابتدای راه هستیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در رابطه با چالش بودجه و انجام تحقیقات در کشور گفت: توجه داشته باشید که 80 درصد تحقیقاتی که در دنیا انجام می‌شود به نتیجه نمی‌رسد و از هر 10 هزار ایده نهایتا یک ایده وارد صنعت می‌شود و گاه دانشمندان 50 سال از عمر خود را صرف یک تحقیق می‌کنند تا به نتیجه دست یابند.
بودجه پژوهشی وزارت بهداشت معادل بودجه 40 محقق معمولی در دنیا است
بر اساس این گزارش، قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت به نسبت بودجه ای که دریافت می کند موفق عمل کرده است، گفت: مجموع سهم تحقیقات از بودجه کشوری تنها یک میلیارد دلار است که سهم وزارت بهداشت از آن در خوشبینانه ترین حالت 85 میلیون دلار خواهد بود که این برابر با بودجه تحقیقاتی یک سال 40 محقق معمولی در اروپا و آمریکا است.
به گزارش وب دا؛ دکتر شاهین آخوندزاده در نشست معاونان تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور ضمن اعلام این خبر افزود: ضمن اینکه بخش مهمی از این بودجه که گفته شد صرف حقوق و هزینه های جاری مراکز تحقیقاتی می شود و در عمل پول چندانی به محقق و پژوهشگر بابت تحقیق نمی رسد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر از میزان یک میلیارد دلار سهم پژوهش از بودجه کشور سهم دو وزارتخانه علوم و بهداشت به مراتب کمتر از سایر دستگاه های اجرایی است در حالی که تحقیقات اصلی در این دو بخش انجام می شود. با این وجود سهم وزارت بهداشت تنها حدود 10 درصد است و این در حالی است که بودجه پژوهشی نیروی انتظامی به اندازه کل بودجه وزارت بهداشت است.
دکتر آخوندزاده گفت: علی رغم رشد بودجه کشور در 10 سال اخیر، بودجه وزارت بهداشت رشد نداشته و طبعا به بخش پژوهش فشار بیشتری وارد شده است. چرا که رئیس دانشگاه اولویت های دیگری را در نظر می گیرد. بسیاری از معاونان گله می کنند که با دست بسته نمی توان کاری کرد. اما باید بدانیم که همه مشکلات از این راه حل نمی شود و باید به فکر تامین منابع مالی پژوهش از خارج از دانشگاه بود.
وی با اشاره به ظرفیت های موجود صندوق حمایت از پژوهشگران و ستادهای مرتبط با علوم پزشکی برای جذب منابع مالی خارج از دانشگاه گفت: اعضای هیات علمی باید با رصد منابع بتوانند آنها را در قالب طرح های تحقیقاتی جذب کنند.
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: شرکت های دانش بنیان ظرفیت مهمی برای اینکار هستند و دانشگاه های علوم پزشکی می توانند در بخش داروسازی، بهداشت و علوم پایه شرکت ها را تاسیس کنند و وام های بلند مدت با بهره کم دریافت کنند. دانشگاه ها از توان هیات علمی که می تواند این کار را انجام دهد استفاده کنند.
وی با اشاره به وجود 5 هزار دانشجوی دکتری تخصصی، 500 مرکز تحقیقاتی، 500 دانشجوی دکتری پژوهشی و 15 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد افزود: این ظرفیت ها موجب می شود که بودجه معاونت تحقیقات کفاف این میزان را ندهد. بودجه سال گذشته معاونت 73 میلیارد تومان بوده است که تاکنون نیز تنها 70 درصد آن تخصیص یافته است. 
دکتر آخوندزاده یادآور شد: معاونت ها باید به جذب گرنت ها از خارج از دانشگاه و مراکز داخل کشور که می توانند برای پژوهش های حوزه سلامت هزینه کنند، بپردازند./217/205 
برای دیدن تصاویر اینجا کلیک کنید.

شماره خبر : 103716


All rights reserved

تاریخ درج1392:12:10
کلمات کلیدی
بازدید1043
گروهاخبار عمومي