منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 12 نفر
بازدید امروز: 348 نفر
بازدید دیروز: 492 نفر
تعداد کل بازدید: 905781 نفر

مشاهده شماره خبر1714

عنوانهشدار: گسترش مالاریا به علت تغییرات آب و هوایی/افزایش لیشمانیوز از طریق مهاجرت موشها و نخاله‌های ساختمان
متن
رئیس اداره مبارزه با ناقلین وزارت بهداشت نسبت به گسترش بیماری مالاریا در ایران و جهان به علت تغییرات آب و هوایی به عنوان یک بیماری بازپدید و خطر گسترش بیماری لیشمانیوز (سالک) به علت جا به جایی نخاله‌های ساختمانی، مهاجرت موشها و پشه‌ها هشدار داد.
  

به گزارش داروغذا ، شیدا ملک افضلی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس که به مناسبت روز جهانی بهداشت که شعار امسال آن «موجودات ریز تهدیدات بزرگ» است، گفت: تغییر شرایط زندگی، پراکندگی جغرافیای انسان، افزایش حاشیه نشینی و به خصوص تغییرات آب و هوایی به ویژه بروز سیل و سونامی در مناطق مختلف دنیا برخی بیماریها را که طی دهه های گذشته کنترل شده و کاهش یافته بودند، دوباره افزایش داده است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین این بیماریها،‌بیماریهای منتقله از طریق ناقلین ریز مانند پشه ها و از جمله بیماری مالاریا از طریق پشه آنوفل است که میزان آن با وجود بهبود خدمات بهداشتی و درمانی در تمام دنیا از جمله در استانهای شرقی و جنوبی کشور ما افزایش پیدا کرده است.

ملک افضلی گفت:‌ سالانه میلیونها نفر بر اثر بیماری مالاریا در دنیا جان خود را از دست می‌دهند. همه دولتها و شهروندان باید با بهسازی محیط زندگی برای جلوگیری از رشد این بیماری اقدام کنند. در کشور ما نیز دستورالعمل کنترل این بیماری به همه دستگاههای مرتبط و دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: بیماریهای دیگری نیز به عنوان بیماریهای منتقله از طریق ناقلان در کشور ما مطرح هستند که لیشمانیوز(سالک)، CHF یا تب کریمه کنگو و آنسفالی مهمترین آن است.

رئیس اداره مبارزه با ناقلین وزارت بهداشت گفت: عامل انتقال بیماری سالک یا لیشمانیوز پشه خاکی و موش است که به عنوان یک بیماری بومی و آندمیک در کشور ما مطرح است و به خصوص در سالهای اخیر به علت افزایش حاشیه نشینی، افزایش ساخت و ساز و توسعه شهرها و افزایش نخاله‌های ساختمانی و مهاجرت موشها بیشتر شده است. اجرای برنامه‌هایی مانند مسکن مهر در حاشیه شهرها و افزایش حاشیه نشینی نیز به این مسئله دامن زده است.

رئیس اداره مبارزه با ناقلین وزارت بهداشت افزود: امیدواریم از این پس با اجرای قانون برنامه توسعه پنجم و عملیاتی شدن پیوست سلامت برای همه طرح ها و پروژه های ملی که در سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته شاهد کنترل و کاهش این نوع بیماریها در کشور باشیم.
 

تاریخ درج1393:01:26
کلمات کلیدی
بازدید557
گروهاخبار عمومي