منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 7 نفر
بازدید امروز: 92 نفر
بازدید دیروز: 432 نفر
تعداد کل بازدید: 907648 نفر

مشاهده شماره خبر1763

عنوانسقوط ایران در رده بندی شاخصه های سرمایه انسانی/جایگاه ایران در شاخص های سلامت
متن

شاخص‌های سرمایه انسانی ۲۰۱۳ اعلام شد؛ سوییس اول، ایران ۹۴؛ شاخص های سرمایه انسانی سال ۲۰۱۳ نشان می دهد ایران در جایگاه ۹۴ دنیا ایستاده است.

تازه ترین گزارش شاخص سرمایه انسانی حاکی از آن است که سوئیس در صدر کشورهای جهان ایستاده و جایگاه ایران 94 جهان است.

بر مبنای این گزارش که شاخصه های چون آموزش، سلامت، کار و اشتغال و توجه به محیط زیست مدنظر است رتبه کشورها بر اساس امتیاز آنها طبقه بندی می شود.


در طبقه بندی بر اساس داده های 2013 که توسط وورد اکونومیک فروم ارایه شده است به ترتیب سوئیس ، فنلاند و سنگاپور حائز برترین رتبه ها شدند.
تصویر زیر نشان دهنده موقعیت کشورهای بالای جدول است.

جدول شاخص های توسعه سرمایه انسانی 2013

جدول شاخص های توسعه سرمایه انسانی 2013

در گزارش سال قبل نروژ در صدر بود اما سوئیس جایگاه نروژ را در جدیدترین طبقه بندی اشغال کرده است.


تصویر زیر نشان دهنده جایگاه ایران در بین کشورهای آسیا پاسیفیک است.

شاخص های توسعه انسانی 2013

شاخص های توسعه انسانی 2013
متاسفانه رتبه ایران ۹۴ است که در سطح جهان رتبه پایینی است و نسبتا به سالیان قبل افت داشته است.

شاخص های توسعه انسانی 2013

شاخص های توسعه انسانی 2013

رتبه ایران در آموزش 68 ، در سلامت 87، در کار و اشتغال 119 و در توجه به محیط زیست 88 است و در نهایت جایگاه 94 را در این جدول به دست آورده است. البته مسوولان دولت یازدهم بسیار درباره شاخص های پایین محیط زیست و بهداشت حرف زده اند.


به عنوان مثال معصومه ابتکار در سفر به استان گلستان از سقوط شصت پله ای ایران در حوزه محیط زیست خبر داد و گفت: "طی 10 سال گذشته متاسفانه در رده‎بندی دنیا در حفظ و نگهداری محیط زیست کشور ما 60 پله سقوط داشته است و شاخص‎های ملی ما نیز نشان می‎دهد که کشور در این عرصه در شرایط خوبی قرار ندارد و در حال حاضر نیازمند یک رویکرد اساسی برای بهبود وضعیت محیط زیست در کشور هستیم."


و یا سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت که در گفت و گویی عنوان کرده بودکه وزارت بهداشت بیمار است و نیاز به درمان دارد: «اعتبارات ناکافی وزارتخانه را مانع به انجام رساندن ماموریتهای وزارت بهداشت است. از 2000 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته برای اجرای طرح پزشک خانواده تنها 2 درصد آن محقق شده است که بعید است این میزان تا آخر سال به 4 یا 5 درصد برسد.


هاشمی همچنین گفت: "وزارت بهداشت هم اکنون حدود 7 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که به انضمام سه هزار میلیارد تومان بدهی سالهای قبل، کسری بودجه وزارت بهداشت به حدود 11 هزار میلیارد تومان می رسد. از این رو می توان گفت وزارت بهداشت که مسئول درمان مردم است، خود بیمار است و نیاز به درمان دارد. این وزارتخانه خود نیاز به تغییر ساختار دارد اما ایجاد این تغییر بدون داشتن منابع میسر نیست."


با این حال به نظر می رسد با توجه به عزم و اراده دولت جدید در حل معضلات اجتماعی اقتصادی که در چند سال اخیر گریبانگیر مردم شده و به شدن بر روی شاخصه های مرتبط با توسعه انسانی تاثیر گذاشته است، وضعیت این شاخصه ها در سال‌های آینده بهبود یافته و ایران جایگاه خود را در بین کشورهای میانه جدول که وضعیت آنها خوب توصیف شده است باز یابد.

تاریخ درج1393:02:01
کلمات کلیدی
بازدید582
گروهاخبار عمومي