منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 12 نفر
بازدید امروز: 356 نفر
بازدید دیروز: 859 نفر
تعداد کل بازدید: 1076037 نفر

مشاهده شماره خبر1923

عنوانانتقاد یک استاد داروساز از مطالبه داروی زیاد در جامعه
متن

ساماندهی تقاضا و ممانعت از تقاضای القایی و اجازه تجویز صرفاً بر اساس نظام سطح بندی و راهنماهای بالینی، طرح ژنریک و نظام دارویی ملی کشور و سیاست گذاری و نظارت کارآمد بر تولید، مصرف و واردات دارو، واکسن، محصولات زیستی و تجهیزات پزشکی با هدف حمایت از تولید داخلی و توسعه صادرات از جمله سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است. 

دکتر باقر امیرحیدری رییس دانشکده داروسازی کرمان در گفت‌وگو با ران(ایسنا) - منطقه کویر، در تحلیل بند 5 سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت گفت: تجویز و مصرف منطقی دارو ضرورتی است که متاسفانه باید اذعان نمود هنوز با آن فاصله‌ای طولانی داریم.

 

وی ادامه داد: مطالبه داروی زیاد و نامناسب و القای این تقاضا به تجویز کنندگان و زنجیره تامین کنندگان معضلی است که از یک سو اصل سلامت آحاد جامعه که هدف غایی این سیاست‌ها است را تحت تاثیر قرار داده و از دیگر سو، ذخیره دارویی کشور را همواره با کمبود کاذب مواجه می‌کند.

 

رییس دانشکده داروسازی کرمان اظهار کرد: این وجه از مصرف گرایی را نیز می توان از یک سو با فرهنگ سازی و نهادینه کردن الگوی زندگی اسلامی ایرانی مد نظر مقام معظم رهبری تعدیل نمود و از سوی دیگر با اعمال انضباط در تجویز و مصرف در نظام ارائه خدمات سلامت محدود کرد. بند پنجم از سیاست های ابلاغی به موثرترین تاکتیک‌های اعمال این انضباط اشاره دارد.

 

امیر حیدری اظهار کرد: نوطلبی، نایاب طلبی و گران طلبی بعضی بیماران و همراهان با این ذهنیت ناصحیح که "دارو هر چه نایاب‌تر، گران‌تر و یا تازه به بازار آمده باشد لابد موثرتر است" معضلی است که سال‌هاست با آن دست به گریبانیم. گسترش اخطار دهنده مقاومت میکروبی در مقابل آنتی بیوتیک‌های رایج حتی آنها که به تازگی وارد بازار شده‌اند خطر کوچکی نیست.

 

وی ادامه داد: در هیچ جای دنیا هر کالایی که نام دارو گرفت بلافاصله به سبد درمان وارد نمی شود. عبارت "نظام دارویی کشور" که به درستی در بند پنجم مورد عنایت قرار گرفته معادل "فرمولاری ملی" است که نه تنها در بسیاری از کشورهای دنیا در سطح ملی تنظیم شده است بلکه حتی موسسات درمانی نیز بر اساس نظام سطح بندی و راهنماهای بالینی(فرمولاری) مورد عمل خود را تنظیم می‌کنند و به آن ملتزم هستند.

 

رییس دانشکده داروسازی کرمان افزود: این یعنی انتخاب هدفمند دست چینی از داروهایی که براساس الگوی بیماری‌ها و علل آنها و ویژگی‌های اقلیمی و سایر فاکتورها برای ارائه درمان موثر لازم و کافی است.

 

امیرحیدری تصریح کرد: اگر قرار است مایحتاج درمانی بیماران خصوصاً داروهای مورد نیاز آنها در بیمارستان محل بستری آنها تامین گردد که به حق سیاست پسندیده و ضرورتی انکار ناپذیر است پس می بایستی موسسات درمانی، نظام دارویی خود را با استفاده از نظرات متخصصین مربوطه تنظیم و تامین و تدارک آن را وجهه همت خود قرار دهند تا با کمترین سرمایه گذاری و ذخیره سازی بتوان درمان موثر را ارائه و سرگردانی بیمار و همراهان را کاهش داد. بدین گونه نظر مقام معظم رهبری که بیمار جز رنج بیماری زحمت دیگری را متقبل نشود نیز تامین خواهد شد. 

تاریخ درج1393:02:19
کلمات کلیدی
بازدید898
گروهاخبار عمومي