منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 13 نفر
بازدید امروز: 33 نفر
بازدید دیروز: 813 نفر
تعداد کل بازدید: 1243993 نفر

مشاهده شماره خبر3371

عنوانکبریایی زاده: صنایع دارویی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شوند
متن
رییس سندیکای صنایع و داروهای انسانی ضمن تاکید بر لزوم هدایت بازار داخلی به سمت مصرف محصولات تولید داخل، توسعه صادرات دارویی کشور را نیز ضروری خواند.

 

به گزارش داروغذا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر عباس کبریایی‌زاده در همایش "اعتلای صنایع دارویی در گرو توسعه صادرات" ضمن اشاره به رشد رقم واردات دارو در کشور گفت: طی 13 سال گذشته متوسط رشد دارو در کشور 28.3 درصد بوده است. در این میان صنعت به طور متوسط 9.3 درصد و واردات حدود 42 درصد رشد داشته است. مشاهده می‌کنید که تعادل و موازنه بازار را حفظ نکرده‌ایم. این موضوع پیامی برای سیاستگذاران است که مسیر طی شده نیازمند بازنگری است.

وی ضمن اشاره به شاخص‌های سلامت کشور ادامه داد: شاخص‌های سلامت در کشور گواه آن است که ایران جزو کشورهای رو به توسعه است. از طرف دیگر بازار دارویی ایران طی سال‌های مختلف از مداخله‌گرهای متنوعی برخوردار نبوده، بنابراین سیاست‌های محدودی هستند که می‌توانند بازار دارویی کشور را به سمت تولید یا واردات سوق دهند.

رییس سندیکای صنایع و داروهای انسانی ضمن ابراز تاسف از بالا بودن سهم ریالی واردات دارو در کشور ادامه داد: سهم ریالی بخش واردات به شدت بالاست و طی سال‌های مختلف رشد بیشتری داشته است. این در حالی است که سهم ریالی تولید طی سال‌های گذشته کاهش داشته است. برای افزایش سهم تولید باید بازنگری‌هایی داشته باشیم.

کبریایی‌زاده گفت: از طرف دیگر به طور متوسط قیمت یک واحد دارویی تولید داخل به میزان 12 تا 16 برابر کمتر از یک داروی وارداتی است. البته در سال 93 وزارت بهداشت واردات داروهای ژنریک را کنترل کرد و امسال ارزش هر واحد دارو ، 3 هزار تومان شد این در حالی است که همین رقم در مورد داروهای تولید داخل حدود 184 تومان است.

 

وی همچنین افزایش مصرف حجمی و ارزشی داروها در نظام سلامت را مورد اشاره قرار داد و با تاکید بر سیاست‌های ابلاغی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری گفت: در سیاست‌های ابلاغی رهبری نیز بر فراهم کردن زیرساخت‌های تولید و نظام ژنریک تاکید شده است. براین اساس باید طرح ژنریک را به مردم بشناسانیم. باید تقاضا و همچنین ممانعت از تقاضاهای القایی را ساماندهی کنیم.

رییس سندیکای صنایع و داروهای انسانی در عین حال شکاف تکنولوژیکی را مورد اشاره قرار داد و گفت: صنعت نیازمند تحول تکنولوژیک است. با کوچک بودن صنعت، نمی‌توان انتظار تحول تکنولوژیک داشت.

کبریایی‌زاده ضمن تاکید بر لزوم تدوین برنامه ملی توسعه صنعت داروسازی ادامه داد: متاسفانه صنعت داروسازی در بخش تولید، مالیات بر ارزش افزوده می‌پردازد که باید حذف شود. در هیچ جای دنیا از بخش دارو مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی‌کنند. از طرف دیگر باید مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شود.

وی با تاکید بر لزوم هدایت بازار داخلی به سمت مصرف محصولات تولید داخل ادامه داد: بازار دارویی عراق دو میلیارد دلار است. همچنین زمانی 75 درصد بازار دارویی افغانستان در اختیار ایران بود که متاسفانه در سال‌های گذشته از دست رفت.

وی تاکید کرد باید ضمن توسعه صنعت داروسازی و گسترش صادرات، باید اعتمادعمومی را نیز به تولید داخل افزایش دهیم. ظلمی به صنعت داروسازی شده است که بدون سند گفته می‌شود، داروهای تولید داخل کیفیت ندارند.

رییس سندیکای صنایع و داروهای انسانی در این باره افزود: اگر با نرخ امسال محاسبه کنیم، صنعت داروسازی توانسته 700 میلیون دلار ارز جذب کند. صنعت با چنین رقمی به راحتی می‌تواند تراز خود را مثبت کند البته به شرط آنکه در صادرات تمرکز داشته باشد. برای حفظ بازارهای خود نیز باید نوآوری داشته باشیم.

کبریایی‌زاده در پایان صحبت‌هایش با بیان اینکه صنعت داروسازی کشور نیازمند نوسازی در نیروی انسانی است، گفت: صنعت داروسازی در اقیانوسی قرمز حرکت می‌کند؛ اقیانوس خونی که همه به جان هم افتاده‌اند و روش‌های بازارخراب‌کنی که حتی بازارهای داخلی را هم از دست می‌دهند.

تاریخ درج1393:11:08
کلمات کلیدی
بازدید517
گروهاخبار عمومي