منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 3 نفر
بازدید امروز: 32 نفر
بازدید دیروز: 298 نفر
تعداد کل بازدید: 904468 نفر

مشاهده شماره خبر496

عنوانرییس فرهنگستان علوم پزشکی:فقر ید و آهن در برخی کودکان جامعه
متن

رییس فرهنگستان علوم پزشکی:

  20 تا 40 درصد کودکان ایرانی فرصت تکامل مطلوب ندارند/ آموزش فرزند پروری ضروری است

 

رییس فرهنگستان علوم پزشکی اعلام کرد 20 تا 40 درصد کودکان ایرانی فرصت مطلوب تکامل را ندارند.

 

به گزارش وب­دا؛ دکتر علیرضا مرندی در بیست و هفتمین نشست نظریه پردازی سلامت در فرهنگستان علوم پزشکی که به موضوع برنامه تکامل کودک اختصاص داشت، گفت: برنامه تکامل کودک که از دوران جنینی تا 8 سالگی را در بر می گیرد شامل یکپارچه سازی برنامه های بهداشتی، تغذیه، پرورش فکری، و مراقبت های عاطفی و تمام موارد پرورش کودک است.

وی افزود: برعکس تصور عامه یک نوازد می تواند ببیند و از صورت و صدای مادرش خاطره پیدا کند. مغز و بدن یک نوزاد از صدها میلیارد سلول عصبی تشکیل شده که هر سلول 1500 دنبالۀ عصبی دارد. محاسبه تعداد این سیناپس ها در نوزاد عدد 10 به توان 17 را نشان می دهد.

وی بیان داشت: بیشترین تلاش در برنامه تکاملی نوزاد و کودک باید این باشد که این دنباله ها با فعالیت های مکرر، تحرکات و بازی درست فعال شوند.

 

نوزاد بوی شیر مادرش را تشخیص می دهد

 

دکتر مرندی گفت: یک نوازد تمام ارگان ها و حواس او درست کار کرده و حتی بوی شیرمادر را از شیرهای دیگر تشخیص می دهد. نوزاد از لحظه بدنیا آمدن مشغول فراگیری از محیط خود است.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اهمیت دوره پیش دبستانی برای کودکان، اظهار داشت: اهمیت دوره پیش دبستانی برای کودک به مراتب از دوره دبستان بیشتر است. بچه ها در سال های اول خیلی آموزش پذیرتر هستند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: مغز انسان در سنین کودکی بسیار حساس است و به تغذیه نیز خیلی حساس تر. بنابراین توجه به پرورش کودکان برای آینده کشور بسیار اهمیت دارد و موجب می شود در آینده کشور از جرم و جنایت و زندان خالی باشد.

وی بر تأثیر استرس و افسردگی مادران در کودکان تأکید کرد و ابراز داشت: متأسفانه باید گفت فقر خانواده ها و پدر و مادر نیز در کودک اثر منفی می گذارد که باید با اجرای برنامه تکاملی برای این کودکان نیز فکری کرد.

 

فقر ید و آهن در برخی کودکان جامعه

وی با اشاره به اینکه شیر مادر ضریب هوشی فرزند را تا 13 برابر افزایش می دهد و برخی کودکان جامعه از فقر ید و آهن رنج می برند، گفت: باید با اجرای برنامه های تکاملی کودک فرزند پروری را به جامعه آموزش دهیم. متخصصان اطفال نباید فقط تکامل حسی و حرکتی را در هفته های اول نوزادی کنترل کنند بلکه توجه به همه ابعاد تکاملی نوزاد و کودک ضروری است.

این متخصص اظفال گفت: اقتصاد دانان دنیا بررسی کرده اند که هر یک دلار سرمایه گذاری برای تمامل کودک 7 تا 42 دلار سود به همراه دارد.

وی در پایان بازی با کودک، تهیه اسباب بازی برای او و کتابخوانی برای کودک را مهم ترین اقدامات کم هزینه ای دانست که خانواده ها و والدین می توانند برای پرورش کودک خود به کار گیرند.

تاریخ درج1392:09:01
کلمات کلیدیفقر آهن، فقر يد
بازدید1248
گروهاخبار عمومي