منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 13 نفر
بازدید امروز: 352 نفر
بازدید دیروز: 540 نفر
تعداد کل بازدید: 1161214 نفر

مشاهده شماره خبر5820

عنوانهاشمی: باید حوزه طب سنتی با سرعت بیشتری ساماندهی شود
متن

وزیر بهداشت گفت: در طول 200 سال گذشته در حوزه طب سنتی کوتاهی های زیادی شده اما در یکی دو دهه اخیر، وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی به این حوزه توجه مناسبی کرده اند و در حال حاضر تعداد قابل توجهی دانشکده طب سنتی در کشور وجود دارد.

به گزارش داروغذا به نقل از وبدا، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه پنجمین جلسه شورای سیاست گذاری طب سنتی در شهرک صنعتی دارویی برکت، با بیان اینکه فارغ التحصیلان پزشکی عمومی پس از گذراندن دوره ای سه ساله می توانند متخصص طب سنتی شوند، افزود: برای ارائه داروهای گیاهی نیز افرادی در رشته تخصصی داروسازی گیاهی و سنتی تحصیل می کنند اما باید حوزه طب سنتی با سرعت بیشتری ساماندهی شود.

وزیر بهداشت تعداد فارغ التحصیلان طب سنتی در کشور را 300 نفر در بازه زمانی 8 سال عنوان کرد و گفت: نیاز کشور به نیروهای متخصص طب سنتی بسیار بیشتر از این تعداد فارغ التحصیل است و در دوره جدید، شورای عالی طب سنتی را تشکیل دادیم که مصوبات بسیار خوبی برای تسهیل ورود علاقه مندان به این رشته، تعریف مشوق، ورود به بازار کار و دایر کردن سلامتکده طب سنتی داشته است.

دکتر هاشمی گفت: تصمیماتی که امروز در پنجمین جلسه شورای سیاست گذاری طب سنتی گرفته شد شامل حضور بیشتر و پر رنگ تر بخش خصوصی برای احداث داروخانه های گیاهی در کشور و مشوقهایی برای ورود به این رشته و ارائه خدمات در جامعه بود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: یکی دیگر از تصمیمات این شورا، ساماندهی افرادی است که در حوزه طب سنتی فعالیت دارند اما دارای تخصص نیستند آیین نامه هایی پیشنهاد و بنا شد در جلسه بعدی در این مورد تصمیم گیری شود اما امیدواریم بتوانیم با تعریف کردن دوره های آموزشی، این افراد یا به پخش داروهای گیاهی و گیاهان دارویی بپردازند و یا به طبابت در رشته های خاص این حوزه مشغول شوند.

دکتر هاشمی ساماندهی حوزه طب سنتی را دشوار ارزیابی کرد و افزود: به مرور زمان، ترغیب افراد به ساماندهی تشدید می شود تا افرادی که در این حوزه فعالیت خواهند داشت، بدانند که این طب، طبی مکمل است و جایگزین نیست و هم افرادی که در طب مدرن فعالیت دارند، بدانند که از طب سنتی بی نیاز نیستند.

وزیر بهداشت یکی از مشکلات طب سنتی را ورود افراد سودجو و کم اطلاع به این حوزه دانست و گفت: این افراد آسیب های زیادی را به سلامت مردم وارد می کنند و از حسن اعتماد مردم به حوزه طب سنتی که میراث گرانبهای و ملی ایران است، در جهت منافع و سودجویی خود استفاده می کنند زیرا برخی از داروها تقلبی و برخی از تشخیص ها، نادرست هستند و گاهی اوقات بیمارانی به همکاران ما مراجعه می کنند که توسط افراد دارای مهارت و دانش ناکافی، مراحل پایانی بیماری خود را سپری می کنند که امکا هیچگونه درمانی وجود ندارد.

دکتر هاشمی از تمام افراد صاحب نظر، فارغ التحصیلان و بزرگان طب سنتی کشور خواست که برای ساماندهی این حوزه به وزارت بهداشت کمک کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه متخصصان طب سنتی باید بیشتر از گذشته با همدیگر همکاری کنند، یادآور شد: این افراد متولی ساماندهی عطاری ها شوند تا سره از ناسره مشخص شود و بتوانیم فرصت را برای افراد توانمند فراهم کنیم و از طریق آنها با افرادی که متخلف هستند.

دکتر هاشمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر تعداد عطاری ها در کشور، اظهار داشت: عطاری ها زیر نظر وزارت بهداشت نیستند و باید آمار آن را از وزیر صنعت، معدن و تجارت بگیرید و این هم یکی از مشکلات ما است زیرا در عطاری ها، فقط دارو پخش و عرضه نمی شود بلکه در بسیاری از عطاری ها، تشخیص بیماری و درمان نیز به بیماران توصیه می شود که نوعی طبابت است و باید از مقررات حوزه سلامت پیروی کنند.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: امیدوارم در آینده خبرگان این حوزه که عطارهای قدیمی هستند و می توانند تشکلی ایجاد کنند در کنار متخصصان طب سنتی، به ساماندهی عطاری ها کمک کنند.

تاریخ درج1395:09:09
کلمات کلیدی
بازدید430
گروهاخبار عمومي