مشاهده شماره خبر633
عنوان | وزیر بهداشت در شبكه خبر: بیمه ها باز تعریف می شوند |
---|---|
متن | وزیر بهداشت داشتن بیمه کارآمد بامنابع تضمین شده را یکی از مهمترین راهکار های حل مشکلات حوزه سلامت ذکر کرد وگفت : قوانین برنامه پنجم توسعه بسیار خوبند اما تازمانی که منابع محقق نشوند و به بیمه ها تزریق نشود، همین قوانین صرفا در ویترین باقی می مانند ونمی توان انتظار بیمه ای کارآمد را داشت . به گزارش وب دا؛ دکتر سیدحسن هاشمی دربرنامه دونیم ساعت شبکه خبر،با اشاره به اینکه دراین صد روز نمی توان تحول چشمگیری را انتظار داشت گفت: درهمان ابتدا مشکلاتی چون بحران دارو،کمبود منابع ،شیوع وبا ،مشکلات مراکز درمانی پیش روی مابود و مباحثی چون پزشک خانواده ، اصلاحیه بودجه 92 وتدوین بودجه 93 همچنین برگزاری اجلاس های بین المللی نیز ترافیک کاری دراین حوزه را دوچندان کرد .از طرفی نیز باید همزمان به انتصابات همکاران جدید درساختار وزارتخانه و بهره گیری از اقتصاددانان و مدیران با تجربه برای دستیابی به تعاریف جدید مدیریتی را مدنظر قرار می دادیم تا بتوانیم خیلی خودمان را وابسته به بودچه دولتی نکنیم .
تعریف جامعی از نظام سلامت نداریم دکترهاشمی مهمترین مشکل موجود درحوزه سلامت را نداشتن تعریف جامعی از نظام سلامت والگو برداری ناقص از مدل های پیشرفته و نداشتن منابع پایدار ذکر کرد و گفت :با تشکیل دبیرخانه شورای سیاستگذاری وبهره گیری از اقتصاددانان با تجربه وکمک سازمان جهانی بهداشت ، مدلی را طراحی کنیم تا به تعریف جامعی برسیم که مغایر با اسناد بالادستی نباشد.
به عهد خود پایبندیم وزیربهداشت با اشاره به اینکه قرار بود در بودجه سال گذشته وامسال از هدفمندی یارانه ها 5 هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص یابد که متاسفانه قانون رعایت واجرا نشد اما دولت جدید به وعده هایی که می دهد مصمم و پایبند است و نمونه اش تقدیم بودجه درزمان مقرر به مجلس است لذا امیدواریم به محض تقدیم یارانه ها حداکثر دریک ماه آینده شاهد اجرای قوانین دراین خصوص باشیم . درهمین راستا می توان به منابعی دیگرچون افزایش قیمت حامل های انرژی اشاره کرد که به دلیل اینکه این منابع تحت الشعاع تغییرات تورم و نرخ ارزقرار می گیرند خیلی منابع پایداری محسوب نمی شوند.همچنین به تبلیغاتی چون نوشابه از رسانه ملی تعرفه تعلق بگیرد که به بخش سلامت بتواند کمک کند.
هزینه های درمانی سه برابر عوارض دریافتی! دکتر هاشمی با تاکید براینکه دربخش سلامت نبایدچشم امیدمان به عوارض دریافتی چون سیگار باشد گفت : دربودجه 93 حدود 30 درصد از عوارض سیگار به وزارت بهداشت تخصیص یافت که این امر گرچه به لحاظ اقتصادی منبعی ناپایدار تلقی می شود اما رسالت مهم وزارت بهداشت که پیشگیری مقدم بردرمان است را زیرسوال می برد چرا که ما باید منتظر باشیم تا مردم بیشتر سیگار بکشند که عوارض بیشتری نصیب مان شود غافل از اینکه سه برابر این عوارض را باید صرف هزینه های درمانی همین افراد سیگاری کنیم .
بیمه ها بازتعریف می شوند وزیر بهداشت درخصوص اقدامات انجام شده درکاهش سهم مردم از هزینه های درمانی به کمتر از 30 درصد گفت : وقتی منابع برای یکپارچه سازی بیمه ها تامین نشود باید سایربیمه ها را در قوی ترین بیمه ها ادغام کرد به زبانی ساده ترباید عدالت را برقرارکنیم لذا باید کار اصلی از بیمه شروع شود و بیمه ها بازتعریف شوند و موانعی چون سقف بیمه ای حذف وسهم بیمه ای نیز یکسان سازی شود تا بتوانیم گام موثری دراین حوزه برداریم .
همدلی دولت و مجلس در حل مشکلات نظام سلامت وزیر بهداشت ادامه داد: خوشبختانه رییس جمهور به وعده های انتخاباتی خود در خصوص سلامت پایبند بوده و اعضا هیأت دولت و همچنین رییس و نمایندگان مجلس به بخش سلامت توجه دارند که امیدواریم این توجهات در سال های آتی موجب کاهش مشکلات مردمی که هم اکنون در این بخش بی پناه هستند شود.
اقدامات ارزنده دارویی به گفته وزیر بهداشت دربخش دارویی اقدامات ارزنده ای درهمین مدت کوتاه صورت گرفته است .کمبود 350 قلم دارو را به 20 تا 30 قلم کاهش دادیم وگام دیگربازگرداندن قیمت داروهای بیماران خاص وصعب العلاج به قیمت سال گذشته بوده است همچنین 170 قلم دارو را به فهرست بیمه ای اضافه کردیم .
احیای شورای عالی سلامت دکتر هاشمی با اعلام اینکه نخستین جلسه شورای عالی سلامت را دردی ماه برگزار خواهیم کرد گفت : دردولت گذشته فقط یک جلسه برگزار شده این درحالی است که احیای این شورا می تواند نقش مهمی را در تامین سلامت جامعه ایفا کند کمااینکه دربحث شیر،پارازیتها،آلودگی هوا وروغن اقدامات مهمی دردست انجام است .
بیمه های ورشکسته ،خدمات گران تر! وزیر بهداشت با اشاره به اینکه درحال حاضر 10 تا 13 میلیون نفر هیچ گونه بیمه ای ندارند گفت :دروهله اول باید این گروه بیمه شوند چرا که احتمال آسیب پذیری آنها به دلایلی چون تصادف،سکته وبیماری های صعب العلاج بسیار زیاد است . دکتر هاشمی همچنین با اشاره به بدهی 800 میلیاردی بیمه هابه بیمارستانها افزود: بیمه های فعلی به نوعی ورشکسته اند اگر قرار باشد قیمت ها واقعی شوند یعنی خدمات گران تری به مردم ارایه شود این همان بلایی است که با نام خودگردانی بیمارستانها برسرمردم آمده و تکرار سیکلی معیوب است لذا بایدتصمیمی انقلابی گرفت ویکبار برای همیشه این مشکل را برطرف نمود.
ظلمی مضاعف به جامعه پزشکان دکترهاشمی با تاکید براینکه درهیچ صنفی ظلم واجبار همانند صنف پزشکی مشهود نیست افزود: ما ارایه خدمات درمناطق محروم را به پزشکان تحمیل می کنیم و در قبال این تحمیل حتی حق وحقوق شان را هم پرداخت نمی کنیم مبالغی که به پزشکان عمومی درمناطق محروم پرداخت می شود حدود 800هزار تومان قبل از کسربیمه ومالیات وبه پزشکان متخصص یک میلیون و400 هزار تومان است .ازسویی دیگرجامعه پزشکی تنها صنفی است که از بیمه مطلوبی برخوردار نیست من همین جا از روسای دانشگاه های علوم پزشکی تقاضا دارم تمهیداتی را فراهم کنند تا پزشکان بتوانند دربیمارستان های زیرمجموعه آنها از خدماتی با پوشش بیمه ای مناسب تر بهره مند شوند.
اصلاح سرانه به موازات تغییر سازو کار مدیریتی برای افزایش کیفیت خدمات وزیر بهداشت با اعلام اینکه سهم سلامت ایرانیان از درآمد ناخالص ملی زیر ۴ درصد است،گفت : مهمترین کار برای اصلاح و بهبود خدمات بهداشتی و درمانی در کشور این است بتوانیم سرانه درمان را اصلاح کنیم و در کنار آن مدیرت و نظارت بر ارائه خدمات هم که وظیفه وزارت بهداشت است باید اصلاح شود.اگر بتوانیم درطول این چهارسال آینده این دو کار را همزمان و به موازات هم انجام دهیم، مشکلات حوزه سلامت حل می شود ویکی از مهمترین شعارهای انقلاب را محقق کرده ایم. |
تاریخ درج | 1392:09:18 |
کلمات کلیدی | بيمه ها |
بازدید | 1361 |
گروه | اخبار عمومي |