منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 18 نفر
بازدید امروز: 119 نفر
بازدید دیروز: 622 نفر
تعداد کل بازدید: 1073112 نفر

مشاهده شماره خبر6796

عنوانمعاونت غذا و دارو ایلام برگزار کرد: جلسه پیش تدوین پروژه های اقتصاد مقاومتی مرتبط با حوزه معاونت غذا و دارو
متن

در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی و افزایش اشتغال، جلسه هماهنگی و بارش افکار پرژه های اقتصاد مقاومتی که قابلیت انجام از طرف معاونت غذا و دارو را دارند، با حضور معاون غذا و دارو، "مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی"، کارشناس مسئول تجهیزات پزشکی، "سرپرست اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل"، رئیس خانه مشارکت های مردمی، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی و مدیر محترم باغبانی جهادکشاورزی در محل دفتر معاونت غذا و دارو برگزار گردید.

 

به گزارش ایفدانا - Ifdana، به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو ایلام: 

در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی و افزایش اشتغال، جلسه هماهنگی و بارش افکار پرژه های اقتصاد مقاومتی که قابلیت انجام از طرف معاونت غذا و دارو را دارند، با حضور معاون غذا و دارو، "مدیر نظارت بر مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی"، کارشناس مسئول تجهیزات پزشکی، "سرپرست اداره فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل"، رئیس خانه مشارکت های مردمی، مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی و مدیر محترم باغبانی جهادکشاورزی در محل دفتر معاونت غذا و دارو برگزار گردید.

در این گرد همائی، معاون غذا و دارو محورهای جلسه را بررسی سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان، آموزش کشاورزان و عامه مردم، تشویق  سرمایه گزارن جهت ورود به بخش صنعتی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، رفع موانع تولید و چالش های موجود عنوان نمود.

سپس مدیریت باغبانی و مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی گزارشی از وضعیت موجود سطح زیرکشت گیاهان داروئی به شرح زیر ارائه نمودند :

سطح زیر کشت گیاهان دارویی تا پایان سال 96به میزان 04/89 رسیده است که بیشترین حجم آن مربوط به گل محمدی و زعفران می باشد. در برنامه 5 ساله ششم توسعه تا سال 1400برای استان ایلام 357 هکتار در نظر گرفته شده است که در سال 97 حدود 76 هکتار برای توسعه پرورش گیاهان دارویی می باشد.

کشت گیاهان دارویی به دو صورت دیم و آبی در استان انجام می گیرد از جمله تسهیلاتی که سازمان جهاد کشاورزی جهت توسعه کشت گیاهان دارویی در نظر گرفته است شامل:

  • پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای گلخانه ها و گیاهان دارویی به متقاضیان
  • حمایت از احداث مزارع گیاهان دارویی از طریق آموزش توسط کارشناسان سازمان
  • تولید نشاء گیاهان دارویی
  • آموزش به زنان روستایی جهت توانمندی سازی و اشتغال آنها
  • تشکیل 45صندوق های خرد روستایی
  • استقرار مراکز تحقیقاتی در برخی مناطق استان وبررسی گونه های گیاهان دارویی
  • تشکیل سایت های الگویی و آموزش کشاوزان در طی یک سال زراعی به شکل مدرسه در مزرعه

در ادامه پیشنهادات دکتر شاهماری جهت بهبود روند توسعه کشت گیاهان دارویی و همچنین صنعتی نمودن تولیدات به شرح زیر بیان کرد:

1-تحقیق و بررسی شرایط اقلیمی نقاط مختلف استان جهت افزایش بهره وری تولید گیاهان دارویی

2- با توجه به اینکه ماده موثر گیاهان دارویی تحت تاثیر عوامل مختلفی می باشد آموزش کشاوزان در خصوص بهترین زمان کشت، برداشت، نحوه نگهداری، محل تهیه بذر، محل کشت در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گیرد.

3- آموزش نحوه خشک کردن، حمل و نقل و نگهداری بعد از برداشت برای پیشگیری از کپک زدن و آلوده شدن آموزش داده شود

4- آموزش کشت گیاهان دارویی ارگانیک بعنوان یک مولفه مهم در سلامتی و افزایش رونق اقتصادی و مزیت رقابتی آن به کشاورزان داده شود.

5- جهت رفع موانع تولید و همچنین افزایش بهره وری کشت گیاهان دارویی که دارای خواص خوراکی می باشند از قبیل زعفران، گل محمدی و... می توان از ظرفیت کارگاه های بسته بندی سطح استان استفاده نمود.

6- خرید تضمینی گیاهان دارویی کشت شده توسط سازمان جهادکشاورزی از کشاوزان دامنه اطمینان خاطر آنها را افزایش خواهد داد.

  1. پیشنهاد بیمه محصول کشت شده گیاهان دارویی مانند سایر محصولات کشاورزی به سازمان جهاد کشاورزی جهت طرح در جلسات مطرح شد.

در این جلسه رئیس خانه مشارکت های مردمی عنوان کردند: توجه به بازاریابی محصولات و تبلیغات و برند سازی یکی از راهکارهای استقبال مردم از این فرآورده ها است. استفاده از توان سمن ها (سازمانهای مردم نهاد)در راستای آموزش مردمی در زمینه تشویق جهت کشت و تغییر الگوی کشت و همچنین جذب سرمایه گزاران در این راستا کمک کننده خواهد بود. همکاری و هماهنگی با سازمانهای مرتبط و زیر ربط در امر آموزش و تبلیغات و سوق دادن آموزش در محلات را عنوان نمودند.

در پایان مقرر گردید تا پایان خرداد ماه موارد زیر تحقق یابند :

  1. ارسال لیست واحدهای تولید عرقیات که از سازمان جهاد کشاورزی اخذ مجوز نموده اند به معاونت غذا و دارو
  2. تشکیل جلسه با سازمانهای مردم نهاد از طرف خانه مشارکت های مردمی در خصوص کشت و توسعه گیاهان دارویی
  3. تشویق کشاورزان گیاهان دارویی دارای خواص خوراکی جهت فعالیت در زمینه تولید صنعتی از طریق کارگاههای مواد غذایی.
تاریخ درج1397:03:06
کلمات کلیدی
بازدید256
گروهاخبار عمومي