منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 3 نفر
بازدید امروز: 206 نفر
بازدید دیروز: 204 نفر
تعداد کل بازدید: 1006415 نفر

مشاهده شماره خبر7052

عنوانداروهای ضد سرفه و درمان سرماخوردگی در کودکان؛ مصرف چند داروی سرماخورگی با هم ممنوع!
متن

سخنگوی سازمان غذا و دارو لیست دارو‌های ممنوعه ضد سرفه و درمان سرماخوردگی در کودکان را اعلام کرد.

 
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت وگو باشگاه خبرنگاران جوان ؛ ضمن هشدار درباره مصرف بدون تجویز داروهای ضد سرفه و رفع علائم سرماخوردگی در کودکان گفت: مصرف فرآورده های دارویی جهت رفع سرفه و علائم سرماخوردگی در کودکان کمتر از 2 سال به دلیل خطر ایجاد عوارض شدید توصیه نمی شود. 
 
وی ادامه داد: مرکز اطلاع رسانی دارو سموم ( DPIC) و مرکز ثبت و بررسی عوارض ناخواسته دارو سازمان غذا و دارو(ADR) با توجه به اطلاعیه های FDA و مرکز فارماکو ویژیلانس کانادا مبنی بر اجتناب از مصرف داروهای ضد سرفه و رفع علائم سرماخوردگی در کودکان و اقدام داوطلبانه برخی شرکت های سازنده داروها نسبت به درج هشدار در باره ممنوعیت مصرف در کودکان زیر 4 سال در آمریکا و کودکان کمتر از 6 سال در کانادا، تأکید دارد که پزشکان در تجویز این داروها احتیاط و رعایت موارد منع مصرف را در نظر بگیرند. 
 
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اسامی داروهای ضد سرفه و رفع علائم سرماخوردگی که مصرف آنها در کودکان زیر 2 سال توصیه نمی شود، گفت: آنتی هیستامین ها مانند دیفن هیدرامین، کلرفینرامین، برم فنیرامین و سیپروهپتادین، دکونژستان ها مانند پسودوافدرین و فنیل افرین، ضد سرفه ها مانند دکسترومتورفان وخلط آورها مانند گایافنزین در کودکان کمتر از 2 سال توصیه نمی شود و در کودکان کمتر از 6 سال نیز باید با احتیاط کامل و رعایت موارد منع مصرف تجویز شود. 
 
جهانپور تأکید کرد: در صورت تجویز داروهای مذکور برای رفع سرفه و درمان علائم سرماخوردگی در کودکان از قبیل قرص و شربت سرماخوردگی کودکان، شربت دیفن هیدرامین، شربت گایافنزین، شربت دکسترومتورفان پی، شربت اکسپکتورانت، شربت و قرص کلرفنیرامین، قطره بینی فینل افرین و شربت و قطره دکسترومتورفان پزشکان باید به هشدارهای داده شده توجه کنند. 
 
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه داروهای ضد سرفه و داروهای علائم سرماخوردگی ماده مؤثر مشترک دارند و در صورت تجویز همزمان چند دارو با هم خطر مسمومیت کودک وجود دارد، به همین دلیل توصیه سازمان غذا و دارو این است پزشکان از تجویز غیر ضروری بیش از یک فرآورده دارویی برای کودکان اجتناب کنند. 
 
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه متأسفانه برخی والدین از شربت های سرفه و سرماخوردگی برای خواباندن کودک استفاده می کنند، گفت: داروهای ضد سرفه و درمان علائم سرماخوردگی نباید برای خواباندن کودک و ایجاد حالت خواب آلودگی مصرف شود.  
 
وی در باره میزان مصرف داروهای ضد سرفه و درمان علائم سرماخوردگی در کودکان گفت: توصیه می شود که به منظور تنظیم مقدار تجویز شده برای کودک، والدین از پیمانه یا قاشق های مخصوص اندازه گیری دارو استفاده کنند و از اندازه گیری مقدار مصرف دارو با قاشق های خانگی به دلیل اینکه استاندارد نیستند، خودداری کنند. 
 
جهانپور گفت: والدین باید بدانند که داروهای ذکر شده فقط به منظور درمان علائم سرماخوردگی و سرفه کمک کننده هستند و علت بروز بیماری را از بین نمی برند و در کوتاه شدن مدت زمان دوره بیماری هم موثر نیستند. 
 
سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: والدین داروهای ضد سرفه و درمان سرماخوردگی را در محلی دور از دسترس کودک نگهداری کنند زیرا مصرف بیش از اندازه این داروها تهدید کننده جان کودک است. 
 
جهانپور افزود: مصرف بیش از حد و استفاده نادرست از داروهای رفع سرفه و علائم سرماخوردگی در کودکان می تواند منجر به عوارض جدی مانند افزایش ضربان قلب، گیجی، دپرسیون تنفسی و تشنج در کودک شود و جان او را به خطر بیندازد./
 
 
  • http://ifdana.fda.gov.ir/content/20176
تاریخ درج1397:07:29
کلمات کلیدی
بازدید313
گروهاخبار عمومي