مشاهده شماره خبر7117
عنوان | اجازه نمیدهیم به اسم حمایت از تولید داخل با جان مردم بازی شود/ حمایت از شرکت هایی تولیدی با تنوع اقلام دارویی |
---|---|
متن | وزیر بهداشت ضمن تاکید بر نظارت دقیق روی کیفیت داروهای تولید داخل گفت: اجازه نمیدهیم به اسم حمایت از تولید داخل با جان مردم بازی شود. به گزارش ایفدانا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاح خط تولید داروهای ضد سرطان شرکت اکتوور، گفت: متاسف هستیم که در قرن بیست و یکم مانند قرون وسطا آنچه در جهان تعیین کننده است «زور و پول» است. این که کشور و ملتی را در همه حوزهها با بهانه دفاع از حقوق ملتها و شهروندان ایرانی تحریم میکنند، باعث تاسف است.
وی با ابراز تاسف از سکوت بینالمللی در مقابل تحریم های ظالمانه امریکا، افزود: بالاخره انسان بد در همه جای دنیا وجود دارد، اما بدتر آنهایی هستند که سکوت میکنند و این سکوت، سوء رفتار افراد بد را تشدید میکند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در طول همه این اتفاقاتی که رخ داده، سختترین روز زندگیام، لحظه ای بود که رئیس جمهور آمریکا ملت ما را تروریست خطاب کرد. همه این را میدانند که چنین چیزی دروغ است، اما سکوت میکنند. همچنان که به عربستان نیز اهانت میکنند. درحالیکه عربستان یک کشور اسلامی است، حال اگر سرمدارانش غیرت ندارند، اما ملتهای مسلمان غیرت دارند.
وی با اشاره به قتل روزنامه نگار منتقد آل سعود، اظهار کرد: خبرنگاری را قطعه قطعه میکنند و همه دنیا هم با خبر میشوند، اما بعد با کمال وقاحت میگویند که بین پول و انسانیت طبیعی است که پول را انتخاب میکنیم و دنیای امروز هم سکوت میکند که واکنشی بسیار سرد و غیر منصفانه است. بنابراین وقتی این شرایط را با نیم قرن قبل مقایسه میکنیم، علیرغم همه پیشرفتها باز هم برای جهان و نهادهای بینالمللی عمیقا متاسف هستیم که دستاویز پول، قدرت و ثروت شدهاند و به مسئولیتهای مدنی و اجتماعیشان عمل نمیکنند.
دکتر هاشمی با اشاره به دستاوردهای مجموعه اکتوور خاطرنشان کرد: همه باید در این حوزه کمک کنند . مخصوصا رسانهها که باید به منافع ملی توجه داشته باشند. فکر نکنید که ثروت و دارایی همیشه مضموم است. در اسلام چنین چیزی نیست و اینها پیرایههایی است که به دین بستهاند. ثروتی که از مسیر مشروع به دست آید، مالیاتش داده و وجوهش پرداخت شود نه تنها مضموم نیست، بلکه پسندیده است. در عین حال ثروت فقط به پول و فقر و فقط به نداری نیست. آدمهای ثروتمندی هستند که در واقع فقیراند مانند همین آقای ترامپ؛ فقری که بشریت از آن آسیب میبیند فقر مادی نیست. برخی گمان می کنند که دارایی به داشتن پول است، اما همین سلامتی، داشتن خانواده و ... بالاترین ثروت است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه گاهی مطبوعات در مسیر غلطی حرکت میکنند، عنوان کرد: این موضوع مانع کار افراد پر تلاشی میشود که مجموع آنها میتواند کشور را به سعادت برساند. بنابراین ما هیچ راهی برای تغییر وضعیتمان نداریم مگر این که خودمان بخواهیم و روی پای خودمان بایستیم و دست کسانی را که تلاش میکنند، بگیریم.
وی با ابراز نارضایتی از افرادی که تنها به دنبال تولید داروهای بایو تکنولوژی و گران و پر سود هستند، گفت: از رئیس سازمان غذا و دارو تقاضا دارم که حتما این موضوع را در ارائه مجوزها مورد توجه قرار دهند و شرکتهایی را که به دنبال سود نیستند و در اقلام تولیدی تنوع دارند مورد حمایت قرار دهد . دکتر با اشاره به فصل تدوین بودجه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا به مشکلات صنعت دارو توجه کنند. اگر عرق ملی و مذهبی افرادی که در این حوزه کار میکنند نباشد، کارشان را در صنعت دارو ادامه نمیدادند، در این حوزه مشکل نقدینگی جدی است.
وزیر بهداشت با اشاره به نوسانات نرخ ارز، عنوان کرد: هاشمی در عین حال به تکانههای قیمت ارز اشاره کرد و افزود: تکانههای قیمت ارز باعث شده تهیه برخی مواد در صنعت دارو چندین برابر افزایش قیمت داشته باشد. وقتی صنایعی مانند پتروشیمی، چاپ، فولاد و ... 150 درصد افزایش قیمت پیدا میکنند ما نمیتوانیم مدیریت کنیم.
به گفته وی درحالیکه نرخ تورم نقطه به نقطه در ماه گذشته 2.6 درصد افزایش داشته است، اما این میزان در حوزه بهداشت و درمان 1.7 درصد بوده است. ما شرایط را کنترل کردهایم، اما تا جایی اجازه کنترل داریم که صنعت نخوابد و خدمات آسیب نبیند.
دکتر هاشمی ادامه داد: اجازه ورود دارویی را ندهید که خودمان هم از نوع ایرانیاش برای خودمان استفاده کنیم. درباره هواپیما، ماشین، دستگاههای پزشکی و ... هم همین طور است. اگر توانستیم تولیدات داخلی آنها را برای خود و فرزندانمان استفاده کنیم، میتوانیم جلوی واردات آنها را بگیریم. بنابراین اجازه نمیدهیم به اسم حمایت از تولید داخل با جان مردم بازی شود. در این زمینه باید هزینه تمام شده را در این حوزه درست ببینیم وگرنه دچار کم فروشی میشویم. یعنی در ماده اولیه و یا در محصول نهایی تقلب صورت میگیرد . هاشمی تاکید کرد : فکر میکنم فرصتهای خوبی در صنعت دارو داریم، اما به عنوان یک فرصت مغفول مانده معطل گذاشته شده است و به دنبال حاشیههایی که چندان موثر نیستند رفتهایم.
وزیر بهداشت با تاکید بر گسترش رقابت در حوزه دارو، گفت: لازم است رقابت در حوزه دارو گسترده شود، اما به شرط این که رقابتها در سطح بازار باشد. یکی از بدبختیهای ما این است که به جای رقابت در بازار در بالاها رقابت میکنیم و دست و پای یکدیگر را میگیریم و رانت ایجاد میشود. اتفاقا باید به کسانی که در ردههای بالا هستند بیشتر سخت گرفت، اما با عدالت. بنابراین صنایع دارویی باید در بازار رقابت کنند و کیفیت جنس و قیمتشان را به نحوی ساماندهی کنند که بهترین باشند/.
|
تاریخ درج | 1397:09:05 |
کلمات کلیدی | |
بازدید | 362 |
گروه | اخبار عمومي |