منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 6 نفر
بازدید امروز: 362 نفر
بازدید دیروز: 531 نفر
تعداد کل بازدید: 901273 نفر

مشاهده شماره خبر7175

عنوانکمبود ویتامین D در 70 درصد بزرگسالان کشور/ غنی سازی آرد نان های تافتون، سنگک، لواش و بربری
متن

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمبود ویتامین D در 70 درصد از بزرگسال و 67 درصد نوجوانان کشور شایع است.

 

دکتر زهرا عبدلهی در گفت و گو با خبرنگار ایفدانا با اشاره به مطالعات صورت گرفته در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذی ها، گفت: تمام گروه های سنی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند، بطوریکه کمبود این ویتامین در 67 نوجوانان، 86 درصد زنان باردار، 62 درصد کودکان 6 ساله و 70 درصد بزرگسالان شایع است.

 

وی با اشاره به پیامدهای غیرقابل جبران کمبود ویتامین و تحمیل هزینه های هنگفت به نظام سلامت، اظهار کرد: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماری های غیرواگیر، مانند دیابت بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها، ام اس، آسم، آلرژی، پوکی استخوان و ... را افزایش می دهد.

 

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: راهکار موثر و عملی که می تواند شیوع کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D نیز به عنوان یک راهکار، می تواند اثربخش باشد.

 

وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در اولویت برنامه های معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، تصریح کرد: پایلوت این برنامه به مدت یک سال با کمک های تکنیکی مشاوران بین المللی از سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در بیرجند اجرا می‌شود.

 

عبدالهی خاطرنشان کرد: در طول اجرای پایلوت این برنامه، قابلیت اجرایی و پروتکل کنترل کیفیت تدوین می شود و پس از آن ویتامین D نیز در برنامه ملی غنی سازی آرد قرار می گیرد.

 

وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در نان های چهارگانه تافتون، سنگک، لواش و بربری که در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک هستند، انجام می شود، گفت: این طرح در سه کارخانه آرد بیرجند دنبال می شود که بر اساس گزارش های سازمان غذا و دارو فعالیت های خوبی در حال انجام است.

 

عبدللهی درمورد منابع تامین D ویتامین ، توضیح داد: اقدامات لازم برای واردات ویتامین D مورد توسط سازمان غذا و دارو سازمان های بین المللی یونیسف و بهداشت جهانی صورت گرفته است تا واردات سریعتیر انجام شود و تولید کنندگان داخلی بتوانند پرمیکس آهن، اسید فولیک و ویتامین D را تولید کنند تا برنامه در اسرع وقت آغاز شود./

 
 
  •  
تاریخ درج1397:10:04
کلمات کلیدی
بازدید333
گروهاخبار عمومي