منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 13 نفر
بازدید امروز: 111 نفر
بازدید دیروز: 997 نفر
تعداد کل بازدید: 1003253 نفر

مشاهده شماره خبر735

عنوانمعاون طب سنتی خبر داد: مشارکت ایران در تدوین استراتژی طب سنتی سازمان جهانی بهداشت
متن

معاون طب سنتی وزارت بهداشت از مشارکت ایران در تدوین استراتژی طب سنتی از سوی سازمان جهانی بهداشت خبر داد.

به گزارش وب دا؛ دكتر محمود خدادوست در مراسم تكريم و معارفه سرپرست دانشگاه علوم پزشكي سمنان گفت: سازمان جهانی بهداشت(WHO) استراتژی 10 ساله (2013 تا 2023) طب سنتی را در دست تدوین دارد و از ایران اسلامی خواسته تا نظراتش را در زمینه ورود خدمات طب سنتی به خدمات سلامت اعلام کند.

وی با اشاره به اینکه طب سنتی ریشه در فرهنگ مردم دارد و از سوی مردم با اقبال روبروست، گفت: اکنون رویکردی جهانی نسبت به استفاده از ظرفیتهای طب سنتی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رویکرد مناسبی برای توسعه و استفاده از طب سنتی در عرصه دانشگاهی دارد و دوره تکفیر 150 ساله این طب را پشت سر گذاشته ایم، افزود: اکنون باید طب سنتی مبتنی بر شواهد از طریق مراکز دانشگاهی و با تکیه بر تحقیق و پژوهش به صورت گام به گام وارد نظام سلامت کشور شود.

دكتر خدادوست با اشاره به انجام کار کارشناسی در زمینه استفاده از طب سنتی در یکسال گذشته، ادامه داد: بحث تعرفه گذاری خدمات طب سنتی به صورت پیشنهاد وارد شورای عالی بیمه شده تا بر اساس ضوابط بیمه ها آنها را تحت پوشش قرار دهند.

وی گفت: با وجود 11 پراکنش و اقلیم گیاهان دارویی در کشور، ایران از بهترین نقاط دنیا برای کشت و پرورش گیاهان دارویی است و امکان پرورش و صادرات فرآورده های آن در ایران اسلامی وجود دارد.

دكترخدادوست با بیان اینکه در دنیا 55 درصد داروهای مورد استفاده منشاء گیاهی دارند، یادآور شد: مواد اولیه بیشتر داروهای تولیدی کشور وارداتی است اما برای بیشتر داروها این ظرفیت وجود دارد که از گیاهان تولید شوند.

معاون طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بر اساس برآوردها امکان تولید و پرورش 8 هزار گونه داروی گیاهی در ایران وجود دارد، ادامه داد: از این ظرفیت، حدود 50 قلم داروهای گیاهی در کشور به صورت خام صادر می شود.


ccd50e7f-7538-4f59-b2bd-fedd9e7a7b59.jpg

شهر‌ها ميزبان "داروخانه‌هاي طب سنتي" مي‌شوند

براي ساماندهي طب سنتي در کشور پيش نويس تاسيس داروخانه‌هاي سنتي آماده شده که پس از تصويب از سال آينده در شهر‌ها راه اندازي مي‌شوند.

دکتر رسول ديناروند رئيس سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص داروخانه‌هاي طب سنتي گفت: يکي از نگراني‌هاي مردم داروهاي طبيعي و گياهي است که در عطاري‌ها به فروش مي‌رسد. با توجه به اينکه اداره اين مراکز نياز به تخصيص دارو و بايد فرد متصدي دوره آموزشي خاص را بگذراند. دو ساليست که ايجاد داروخانه‌هاي طب سنتي در وزارت بهداشت مطرح شده است. وي افزود: اين داروخانه‌ها بر اساس يک دستور‌العمل مشخص تاسيس و نظارت خواهند شد، تا خدمات مناسبي را به علاقه‌مندان ارائه دهند. ديناروند ادامه داد: خدماتي که در اين داروخانه‌ها ارائه خواهد شد، فرا‌تر از عطاري‌ها خواهد بود و حتي برخي از فرآورده‌هايي هم که نياز به تجويز پزشک ندارند، در اين داروخانه‌ها عرضه مي‌شود. وي با تاکيد بر اينکه پيش‌نويس اين داروخانه‌ها تهيه شده است، خاطرنشان کرد: اين پيش‌نويس توسط کار‌شناسان مراحل نهايي خود را مي‌گذراند که اگر تصويب شود، ابلاغ خواهد شد و اميدواريم از سال ۹۳ اين داروخانه‌ها را تاسيس کنيم.

تاریخ درج1392:09:30
کلمات کلیدیطب سنتي
بازدید1038
گروهاخبار عمومي