منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 22 نفر
بازدید امروز: 343 نفر
بازدید دیروز: 997 نفر
تعداد کل بازدید: 1003485 نفر

مشاهده شماره خبر7580

عنواندر مصرف قارچ احتیاط کنید!
متن

هر ساله با شروع فصل بهار و مساعد شدن شرایط آب و هوایی برای رشد انواع قارچ های خودرو و سمی، موجی از مسمومیت غذایی ناشی مصرف تصادفی قارچ های سمی اتفاق می افتد.

به گزارش ایفدانا به نقل زا روابط عمومی معاونت غذا و دارو زاهدان- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب، افزود: مسمومیت ناشی از قارچ های سمی معمولا سریع و شدید می باشد و در برخی گونه های سمی، خوردن حتی یک عدد قارچ نیز باعث وارد آمدن آسیب های جدی به کبد و کلیه ها شده و حتی می تواند به فوت بی انجامد.

دکتر فرجیان، عوارض گوارشی مانند اسهال، تهوع و استفراغ را از شاخص ترین نشانه های بروز مسمومیت قارچی برشمرد و گفت: معمولا بسته به شدت مسمومیت، عوارض بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از صرف غذا بروز می کنند و در این شرایط تنها راه درمانی، انتقال فرد مسموم به بیمارستان است.

وی با تاکید بر این نکته که، زمان در مسمومیت ها، عامل تعیین کننده و سرنوشت سازی است، اظهار داشت: ارسال باقیمانده غذای مصرف شده و یا نمونه ای از قارچ به همراه فرد مسموم به بیمارستان، در تشخیص نوع سم و درمان بیمار، بسیار کمک کننده و موثر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تشخیص قارچ خوراکی بر ملاک مشخصات ظاهری مانند رنگ و بو و یا تجربه افراد، کاملا غیر علمی و اشتباه عنوان کرد و گفت: تفکیک قارچ سمی از غیر سمی، فقط در آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی و توسط کارشناسان خبره امکان پذیر است.

دکتر فرجیان اشاره داشت که سم قارچ ها به حرارت و گرما مقاوم است و با پختن و یا کباب کردن نیز سمیت آن از بین نمی رود، لذا به مردم توصیه کرد: برای حفظ جان خود و خانواده، از چیدن و مصرف قارچ های خودرو که عموما در کنار تنه درختان می رویند و یا خریداری قارچ های غیر بسته بندی و فله که بدون مجوز سازمان غذا و دارو عرضه می شوند، جداً خودداری کنند./
تاریخ درج1399:01:23
کلمات کلیدی
بازدید515
گروهاخبار عمومي