منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 4 نفر
بازدید امروز: 537 نفر
بازدید دیروز: 531 نفر
تعداد کل بازدید: 901448 نفر

مشاهده شماره خبر7911

عنوانشناسایی گران‌فروشی ٧ هزار میلیاردی در ماده اولیه دارویی/ قاچاق معکوس٣٠ درصد داروهای وارداتی/ ارز ترجیحی صنعت داروسازی را گروگان گرفت
متن

رئیس سازمان غذا و دارو از شناسایی گران‌فروشی ٧ هزار میلیاردی در حوزه ماده اولیه دارویی خبر داد و ورود دستگاه قضا به این حوزه خبر داد و گفت: در سازمان غذا و دارو به دنبال اصلاح فرایندهای فسادزا هستیم و به همین دلیل از سوی سودجویان مورد هجمه قرار گرفته ایم.

به گزارش ایفدانا، دکتر بهرام دارایی در برنامه صف اول در خصوص نظارت بر کالاهای سلامت محور، اظهار کرد: گستره فعالیت سازمان غذا و دارو متنوع است و باید اصالت کالاهای سلامت محور قابل ردیابی رهگیری باشند که در همه دنیا ساز و کار  این نظارت‌ها در سازمان غذا و دارو  دیده می شود.

وی افزود: در سازمان غذا و دارو فراورده های سلامت محور کد ملی به نام IRC برای رصد دارند، ١٠ میلیارد کد شناسه برای یک میلیون کد IRC  فراورده های غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی صادر کرده ایم. سامانه تیتک یک سامانه منحصربه فرد، ایرانی، درون زا و برون نگر است که بر لبه دانش حرکت می کند و با هوش مصنوعی ارتفاع خواهد یافت. امریکا و ترکیه اخیرا به فناوری این سامانه مجهز شده اند و ایران از لحاظ نوآوری در این حوزه پیشرو بوده است.

پوشش بیمه ای ۲۵۰  قلم داروی دیگر تا پایان سال
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ٣ هزار و ٣٣۶ کد ژنریک دارو در کشور داریم، عنوان کرد: تمام داروهای وارداتی و تولید داخل در سامانه تیتک شناسه گذارری می شوند. ۳۶۰ قلم دارو ۹۵ درصد بازار دارویی را به خود اختصاص داده اند، درگذشته ۵۹۰ قلم دارو تا کد ملی بیمار رهگیری می‌شد که در حال حاضر به ۷۶۴ قلم رسیده و تا پایان امسال به ۱۱۶۴ قلم می رسد، همچنین تا قبل از این ۲۵۰۰ قلم دارو تحت پوشش بیمه بوده اند که امسال به بالای ۲۷۵۰ قلم می رسد.

رصد کامل ۷۰ قلم کالای تجهیزات پزشکی پرمصرف در سامانه تیتک
به گفته وی در حال حاضر در حوزه غذا حدود ٨٠ درصد محصولات شناسه گذاری می‌شوند، در حوزه تجهیزات پزشکی نیز فراورده ها در سامانه IMED که به تیتک متصل است ثبت  و٩٠ درصد ملزومات و تجهیزات پزشکی وارداتی شناسه گذاری می شوند، همچنین تا پایان سال ٧٠ قلم تجهیزات پزشکی حساس و پرمصرف از ابتدای زنجیره تا انتها قابلیت رصد خواهند داشت، در حوزه آرایشی و بهداشتی هم پیشرفت خوبی در حوزه شناسه گذاری حاصل شده است.

رئیس سازمان غذا و دارو درباره پیشرفت سامانه تیتک در حوزه تجهیزات پزشکی گفت: ٣۶٠ هزار شناسه گذاری تجهیزات پزشکی داریم که ١٣٠ هزار قلم در حوزه واردات است و برای محصولات داخلی هم الزام گذاشته ایم که نیازمند همکاری تولیدکنندگان هستیم و درصددیم تا توزیع کنندگان تجهیزات پزشکی را رصد و ردیابی کنیم.

افزایش تقلب در حوزه محصولات آرایشی و استفاده از ترکیبات سمی در تولیدات زیرپله‌ای
دکتر دارایی درباره عرضه لوازم آرایشی قاچاق و تقلبی در بازار گفت: در تولید محصولات بهداشتی وضعیت مناسبی داریم اما در تولید محصولات آرایشی وضعیت خوبی نداریم،  هنگامی که می خواهیم از تولید داخل حمایت کنیم باید محصول با کیفیت و با عمق دانش تولید کنیم، اگر از محصول بی کیفیت حمایت کنیم و درب واردات را ببندیم، رقیب را از بین برده ایم.

وی با اشاره اینکه سیاست گذاری و تقسیم کار با وزارت صمت باعث کم شدن دسترسی به کالاهای آرایشی و ایجاد مشکل در این زمینه شد، تصریح کرد: اکنون با کالای آرایشی تقلبی به دلیل بالا رفتن قیمت محصولات خارجی اصلی مواجه هستیم و باید دانست که کالای تقلبی از مواد سمی و رنگ های غیر مجاز تولید می‌شوند و سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.

ارز ترجیحی صنعت دارو را گروگان گرفت
 رئیس سازمان غذا و دارو درباره عواقب تخصیص ارز دولتی به دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در چند سال گذشته سیاست غلط ارز ترجیحی اعمال شد که در حوزه دارو بسیار نادرست بود و به صنعت و بیماران آسیب وارد کرد. با تخصیص ارز  ترجیحی زنجیره تولید و توزیع دچار چالش شد و کمبودهای دارویی افزایش پیدا کرد، ارز همیشه در دسترس و کافی نبود و روند تامین دارو و مواد اولیه با وقفه و اختلال مواجه شد، در نتیجه صنعت داروسازی را تحت تاثیرات منفی قرار داد.

 وی افزود: البته کمبود دارو عوامل دیگری مانند تحریم هم دارد اما با تخصیص ارز دولتی هزاران میلیارد سو استفاده شده و شاهد بیش اظهاری برای دریافت ارز بیشتر و واردات کالای کمتری بودیم، تنها در حوزه مواد اولیه ٧ هزار میلیارد سوء استفاده و گران‌فروشی را شناسایی کرده ایم. پرونده های مهمی از سال ٩٧ در این زمینه تشکیل و کیفرخواست‌هایی صادر شده است که بزودی از سوی دستگاه قضا علنی خواهد شد، البته صنعت داروسازی ما نجیب است و نخبگان را به کار می‌گیرد و یک زیست بوم منتخب از نخبگان است.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ۹۸ درصد عددی بازار در حوزه دارو از محل تولید داخل تامین می شود، عنوان کرد: در حوزه بیوتکنولوژی جزء ۲۰ کشور بزرگ دنیا و سه کشور اول آسیا هستیم،  همچنین از ۶٠ مولکول با فناوری زیستی ٣٠ مولکول را تولید می کنیم.

وی تصریح کرد: کشور به سمت تولید محصولات با فناوری پیشرفته می‌رود، امسال در تولید انسولین قلمی خودکفا می شویم و به دو برابر نیاز کشور دست می یابیم و مسیر صادرات باز می شود، حتی به توانایی تولید قلم انسولین نیز در کشور دست یافته ایم که همه اینها نتیجه اعتماد به جوانان و شرکت های دانش بنیان است.

قیمت دارو با اصلاح سیاست ارزی برای بیمار تغییر نمی‌کند 
دکتر دارایی گفت: بر اساس قانون برنامه و بودجه ٣ میلیارد دلار ارز برای دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک  تخصیص یافته است و با دستور رئیس جمهور ارز تخصیص یافت تا زیرساخت‌ها برای انتقال ارز دارو به بیمه‌ها فراهم شود، با اصلاح سیاست ارزی قیمت دارو برای بیمار تغییر نمی‌کند  و یارانه دارو در هنگام خرید بیمار اعمال می شود و این اقدام جدیدی است که در بستر نسخه الکترونیک محقق می‌شود.

وی با تاکید براینکه صنعت داروسازی موافق تخصیص ارز دولتی نیست و با ارز دولتی گروگان گرفته شده است، بیان کرد: همانطور که برخی مخالف حذف ارز دولتی هستند؛ در نسخه نویسی هم همینطور است و برخی امتناع می‌کنند و باید توجه داشت که با نسخه الکترونیک آمار تولید و مصرف و صرفه جویی دارویی خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: بیماران مزمن پس از اصلاح سیاست ارزی میتوانند با مراجعه به پزشک داروی مورد نیاز خود را تا ویزیت بعدی دریافت کنند و همه اینها با نسخه الکترونیک محقق می شود و شاهد صرفه جویی دارویی خواهیم بود.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه نزدیک به ٣٠ درصد داروهای وارداتی قاچاق معکوس می‌شود، گفت: برآورد قطعی از قاچاق معکوس نداریم اما بر اساس برآوردها سال ٩٩ حدود ۵ هزار میلیارد تومان داروی قاچاق کشف شده است، ما اکنون به وفور انسولین قلمی داریم اما همچنان حجم زیادی از کشور خارج می‌شود، زیرا کالای ما در داخل ارزان است، آمار خوبی از قاچاق معکوس نداریم و سال گذشته ١٢٠ میلیون دلار هزینه انسولین شده که ۴٠ میلیون دلار به بیمه خریداری و در سیستم ثبت شده است.
 
٢۵ درصد تشویقی در قیمت گذاری برای داروهای صادراتی
وی درمورد صادرات دارو نیز عنوان کرد: وقتی دارویی را برای مصرف داخل تولید می کنیم محصول بازار خود را دارد و حتی ممکن است کالا کیفیت لازم را نداشته باشد و آن زمانی کیفیت محصول مشخص می شود که محصول به بازارهای بین المللی عرضه شود، ما باید تراز داروسازی را مثبت کنیم و صادرات ما بیش از واردات باشد، فضا را برای صادرات باز کرده ایم و فرایندها را به سندیکای دارو واگذار کردیم و برای اولین بار برای تشویق در تحقیق و توسعه تا ٢۵ درصد تشویق در قیمت گذاری گذاشتیم تا با استفاده از نخبگان و مراکز تحقیقاتی و دانش بنیان ها بتوانیم موفق عمل کنیم.

عدم تحریم دارو یک طنز تلخ و دروغ است
رئیس سازمان غذا و دارو درباره تحریم دارو گفت: تحریم نبودن دارو طنز تلخ و دروغ است، همانگونه که گزارشگر سازمان ملل گزارشی در این حوزه ارائه داد که قابل تامل بود و نشان می داد غربی‌ها دروغ گفته اند و تحریم‌ها مستقیما سلامت مردم ایران را هدف گرفته است. تحریم داروی بیماران خاص، شیر خشک رژیمی و غذای کودکانی با بیماری متابولیک را هدف قرار داده است، حتی شرکت تولیدکننده پانسمان‌های بیماری EB نیز ما را تحریم کرد. از اظهارات برخی از افراد تعجب می‌کنم که می گویند تحریم دارو نداریم، این تحریم‌ها به شدت هزینه‌ها را بالا برده است تا بعضا دارو‌هایی با کیفیت‌های پایین به کشور برسد و موضوع تحریم در حوزه سلامت نیز کاملا مشخص است و نیازی به تایید ما نیست.
تاریخ درج1401:04:22
کلمات کلیدی
بازدید425
گروهاخبار عمومي