به گزارش بی باک، لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به انتشار لیست داروهای ممنوعه دوپینگ ۲۰۱۴ اظهار داشت: لیست این داروها در وبگاه فدراسیون پزشکی ورزشی ایران قرار دارد و به صورت کتابچه نیز توزیع میشود.
وی با اشاره به تعداد لیست داروهای ممنوعه دوپینگ ۲۰۱۴ که بیش از ۲ هزار قلم است، افزود: بیشترین توجهی که در لیست ۲۰۱۴ قید شده است توجه به نامهای تجاری و ژنریک داروها است. یعنی آنکه وقتی عنوان تجاری دارویی بر روی برچسب آن نوشته میشود نام ژنریک آن نیز قید شود تا ورزشکار دچار اشتباه نشود و شفافسازی در این زمینه صورت پذیرد.
پورکاظمی ادامه داد: براین اساس سختگیریهای بیشتری در زمینه داروهایی با ترکیبات آنابولیک از جمله تستسترون و ناندرلون صورت پذیرفته است، به دلیل اینکه این داروها بسیار قوی هستند و کارایی ورزشکار را بالا میبرد. زیرا دارای ترکیبات استروئیدی هستند.
دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) ایران درباره لیست مکملهای ورزشی عنوان کرد: لیست مکملهای ورزشی از نظر دوپینگ برای مصرف ورزشکاران مشکلی وجود ندارد ولی باید ورزشکاران ملی حتماً با پزشک خود مشورتهای لازم را داشته باشند.
پورکاظمی در ادامه با اشاره به اینکه مانند هر سال، ۵۰ نوع مسکن نیز اطلاعرسانی آن صورت پذیرفته است، بیان داشت: قرصهای مسکن جزو خانواده دوپینگ به حساب نمیآیند و برای اینکه ورزشکار در صورت مصرف قرصهای مسکن نظیر ژلوفن، استامینوفن، پروفن، دیکلوفناک و موارد دیگر، دچار هراس نشوند این اطلاعرسانی انجام میشود.در این زمینه دو مواد به نامهای "کاتینون" و "مفدرون" جزو مواد ممنوعه نیستند و مصرف آنها بلامانع است چراکه موجب افزایش کارآیی ورزشکاران نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه البته ورزشکاران باید برای استفاده از آمپول کورتون تز ریقی حتما فرم گواهینامه مربوطه را از فدراسیون پزشکی ورزشی دریافت کنند، خاطرنشان کرد: در مجموع مهمترین توصیه فدراسیون به ورزشکاران علیالخصوص ورزشکاران ملی مشورت کردن با پزشک خود در صورت مصرف هرگونه دارو، مکمل و مسکن است. براین اساس از اول ژانویه تست دوپینگ تمام ورزشکارن جهان از جمله ایران بر مبنی لیست ممنوعه ۲۰۱۴ بررسی میشود.
به گزارش تسنیم، لیست داروهای ممنوعه دوپینگ ۲۰۱۴ در نشست سالیانه اعضای هیات اجرایی آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که شهریورماه در یوینس آیرس آرژانتین برگزار شد، به تصویب رسید و طبق روال هر ۹ آذرماه و در فاصله سه ماه مانده به آغاز سال نو میلادی منتشر شد و به طور رسمی در اختیار نادوهای تمام کشورهای عضو وادا قرار گرفت تا همزمان با سال جدید میلادی از آن مورد اجرا قرار بگیرد.
آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) با همکاری سازمان بهداشت جهانی یک نام بینالمللی اختصاصی برای برخی مواد انتخاب کرده تا از آنها در جهان با یک عنوان تجاری مشترک نام برده شود. INN نامی است که بر روی برخی مواد و به منظور سهولت بیشتر کشف آنها گذاشته است. بر این اساس باید از مصرف داروهایی که INN در ترکیب خود دارند و نام این ماده روی بسته آنها درج شده است، اجتناب کرد چون در این صورت نتیجه آزمایش ضد دوپینگ، مثبت اعلام می شود. (به عبارت ساده تر وجود ماده INN در ترکیب داروها یعنی اینکه آن دارو جزو مواد ممنوعه است)
در فهرست جدید وادا در تعاریف "اگزوژن" و "آندوژن" به منظور شفاف سازی تغییراتی ایجاد شده است. بر این اساس اگزوژن ماده ای خارجی است که وارد بدن می شود اما آندوژن ماده ای است که توسط دستگاه های بدن تولید میشود.
براین اساس آیین نامه و لیست داروهای ممنوعه سال ۲۰۱۴، شرح تفصیلی فهرست مواد و روشهای ممنوعه سال ۲۰۱۴، و اهم تغییرات لیست ۲۰۱۴ در وبگاه فدراسیون پزشکی ورزشی ایران قابل مشاهده است.