منو اصلی
ضوابط سه سازمان بیمه گر
آخرین مقالات من
پیوند های سایت
امکانات
*توجه: آمار بازدید به ازای هر شخص می باشد،
به این معنی که به ازای هرچندبار بازدید سایت در طول یک روز توسط یک نفر، به تعداد آمار بازدید فقط یکی اضافه می شود


افراد آنلاین: 6 نفر
بازدید امروز: 123 نفر
بازدید دیروز: 816 نفر
تعداد کل بازدید: 1004081 نفر

مشاهده شماره خبر985

عنوانهر ۲۰۰ ایرانی یک نفر مبتلا به هپاتیت C،
متن
خبرگزاری تسنیم: رییس شبکه هپاتیت کشور با انتقاد از قطع بودجه‌های پیشگیری از بارداری و پیشگیری از رفتارهای پرخطر و نگرانی بابت افزایش بیماری‌های جنسی از ابتلا حداکثر یک نفر در هر ۲۰۰ ایرانی، به بیماری هپاتیت C خبر داد.

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، سید موید علویان در نشست خبری کنگره تازه‌های درمان هپاتیت C، با انتقاد از قطع بودجه‌های پیشگیری از بارداری و  پیشگیری از رفتارهای پرخطر و نگرانی بابت افزایش بیماری‌های جنسی از ابتلا حداکثر یک نفر در هر 200 ایرانی، به بیماری هپاتیت C خبر داد و اظهار داشت: شبکه هپاتیت کشور یکی از شبکه‌های علمی و مورد تائید وزارت بهداشت است که به صورت مجازی فعالیت‌های علمی، تشخیصی، درمانی و پژوهشی در زمینه هپاتیت ویروسی را در سطح کشور هماهنگ می‌کند.

وی با بیان اینکه تا قبل از سال 1990، این بیماری در دنیا شناخته نشده بود، ادامه داد: از حدود سال 1375 این ویروس شناخته شد. در آن زمان مهم‌ترین راه انتقال این بیماری از راه خون بود و از آنجا که این ویروس شناخته نشده بود،‌ خون‌های اهدایی از این نظر غربالگری نمی‌شدند. اما از سال 1375 با شناسایی ویروس، خون‌های اهدایی نیز غربالگری می‌شوند و راه انتقال این بیماری دیگر از راه خون نیست.

رییس شبکه هپاتیت کشور با هشدار نسبت به اینکه هپاتیت C علامتی در بیمار ایجاد نمی‌کند، گفت: به همین دلیل ممکن است فرد تا مراحل آخر بیماری شناسایی نشود. به این منظور باید جامعه آموزش‌های لازم را دریافت کرده و افراد بدانند که چه عواملی باعث انتقال و ابتلا به این ویروس می‌شوند. به همین دلیل شاید مهم‌ترین کاری که می‌توان در این زمینه انجام داد، بیماری فعال باشد و اینکه افراد پرخطر حتماً برای انجام آزمایش اقدام کنند.

علویان، شیوع هپاتیت C در جمعیت عادی کشور را زیر نیم درصد عنوان کرد و گفت: به این ترتیب یعنی از هر 200 ایرانی، حداکثر یک نفر به هپاتیت C مبتلاست. شیوع این بیماری در کشورهای منطقه «امرو» بسیار بالاتر از ایران است. به عنوان مثال پاکستان از شیوع پنج درصدی و آذربایجان از شیوع بیش از پنج درصدی برخوردار است.

وی در عین حال شیوع هپاتیت C در جمعیت بیماران خاص یعنی بیماران مبتلا به هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و معتادان تزریقی را مورد اشاره قرار داد و افزود: شیوع این بیماری در دیالیزی‌ها زیر سه درصد است. همچنین 10 سال گذشته شیوع این بیماری در بیماران هموفیلی بیش از 50 درصد بود که اکنون به زیر 20 درصد رسیده است. 10 سال گذشته هپاتیت C در تالاسمی‌ها از شیوع 30-20 درصدی برخوردار بود که اکنون به زیر 10 درصد رسیده است. بنابراین مشاهده می‌کنید که به دنبال اقدامات انجام شده، میزان شیوع این بیماری در بیماران خاص به شدت کاهش یافته است. در مجموع هپاتیت C بین 70-60 درصد قابل ریشه‌کنی است.

رییس هپاتیت کشور شایع‌ترین راه بروز هپاتیت C را اعتیاد تزریقی و رفتارهای پرخطر خواند و گفت: اجرای برنامه‌های کاهش آسیب در معتادان از جمله دادن سرنگ، استفاده از متادون به جای مصرف مواد مخدر تزریقی و همچنین ارائه وسایل پیشگیری به ویژه کاندوم در جهت کنترل رفتارهای پرخطر جنسی و کاهش بروز هپاتیت C در معتادان تزریقی بسیار موثر بوده است.

علویان تاکید کرد: ارائه کاندوم به افراد دارای رفتارهای پرخطر جنسی یک وظیفه بهداشتی است. هر چند هپاتیت C در معتادان تزریقی کمتر شده، اما هنوز حداقل 30-20 درصد معتادان تزریقی به این ویروس مبتلا هستند. درمان معتاد تزریقی با بیماری‌های خاصی نظیر دیالیزی‌ها، تالاسمی، هموفیلی و ... متفاوت است. باید فرهنگ حمایت، پشتیبانی و درمان در جامعه جایگزین تنبیه، کتک زدن و به دریا ریختن معتاد شود.

وی سیاست‌های جدید جمعیتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: بحث من بر روی افزایش یا کاهش جمعیت نیست. اما لازم است تاکید کنیم که یکسری از خدمات و امکانات که قبلاً به عنوان یکی از ابزارهای کنترل جمعیت از آن تعبیر می‌شد، هدف غایی آن مسائل جلوگیری از انتقال بیماری‌ها بوده است. ما نمی‌توانیم منکر رفتارهای پرخطر شویم. رفتار پرخطر با نصیحت حل نمی‌شود. باید به این منظور آموزش داد و امکانات ایجاد کرد.

علویان تاکید کرد: پیش از این بودجه‌هایی برای بهداشت باروری در نظر گرفته می‌شد و وزارت بهداشت میلیاردها تومان برای خرید کاندوم و آموزش مردم هزینه می‌کرد. این هزینه‌ها تنها برای کنترل جمعیت نبوده، بخش عمده آن بابت رفتارهای پرخطر بوده است. این در حالی است که اکنون این بودجه قطع شده است و خطر انتقال بیماری‌های ناشی از رفتارهای پرخطر جنسی جامعه را تهدید می‌کند. با حذف بودجه پیشگیری و کاندوم به بخش دیگری آسیب زده می‌شود و نگران افزایش بار بیماری‌های منتقله از طریق رفتارهای پرخطر هستیم.

وی در این باره افزود: مسوولان پاسخ دهند؛ اگر وسایل پیشگیری نباشد آیا بیماری‌های ناشی از رفتارهای پرخطر زیاد نمی‌شود؟ من این موضوع را به عنوان وظیفه علمی خود عنوان می‌کنم و بحثی روی مباحث جمعیتی ندارم.

علویان در ادامه به برگزاری کنگره تازه‌های درمان هپاتیت C که با مشارکت شبکه هپاتیت ایران و مراکز تحقیقاتی کشور در سوم بهمن ماه که در هتل هما برگزار می‌شود، اشاره کرد و گفت: زمانی میزان پاسخ به درمان در هپاتیت C زیر 30 درصد بود و از اینترفرون به این منظور استفاده می‌شد. اما اکنون با داروهایی که استفاده می‌شود، میزان پاسخ به درمان به حدود 70 درصد رسیده است. البته داروی جدیدی نیز اخیرا وارد بازار آمریکا شده است. هر چند که انتظار نمی‌رود داروهای جدید سریع در کشور تائید و وارد بازار شود. اما در مجموع با استفاده از داروهای جدیدتر، میزان پاسخ به درمان به بیش از 90 درصد افزایش می‌یابد.

رییس هپاتیت کشور بیان کرد: آخرین دستورالعمل مربوط به تشخیص و درمان هپاتیت C مربوط به سال 2011 است که متخصصان مربوطه دور یکدیگر جمع شده‌اند و در این زمینه به اجماع رسیده‌اند. در کنگره سوم بهمن ماه درباره آخرین دستورالعمل تشخیص و درمان هپاتیت C به اجماع برسیم. در مجموع هدف آن است که خدمات در کل کشور یکسان ارائه شود و بیماران با یک پروتکل و دستورالعمل تحت درمان قرار گیرند.

وی افزود: در حال حاضر اکثر داروها و درمان این بیماری در کشور وجود دارد و خط اول درمان که استانداردها است توسط وزارت بهداشت ارائه می‌شود اما در مقابل خطوط درمان دیگری برای افراد مقاوم به درمان وجود دارد که هزینه بالایی را تامین می‌کند.

رئیس شبکه هپاتیت کشور گفت: طبق برنامه پیش‌بینی شده هدف شبکه هپاتیت کاهش 50 درصدی بار بیماری در معتادان تزریقی به صفر رساندن بیماری هپاتیت C در بیماران خاص و عدم افزایش این بیماری در جمعیت کشور است.

علویان در مورد پوشش بیمه‌ای خدمات درمانی هپاتیت C خاطرنشان کرد: در خط اول درمان، همه بیمه‌ها پوشش مناسب دارند و بین 50 تا 60 درصد پاسخگو هستند اما در موارد بیماری عود کننده و مقاوم به درمان هزینه‌ها افزایش یافته و پوشش بیمه‌ها کم می‌شود.

تاریخ درج1392:10:25
کلمات کلیدیهپاتيت سي
بازدید1164
گروهاخبار عمومي